Milan Tajlanđaninu, Maldini dolazi na čelo i dovodi Contea?

Berlusconi ima preliminarni dogovor s tajlandskim poduzetnikom Beeom Thaechaubolom koji želi Maldinija na čelu kluba...

Tajlanđanin bi platio 500 milijuna eura za 60 posto dionica Milana, klub bi napustio Galliani, a prva želja za novog trenera je sadašnji izbornik Italije

Nakon što je nedavno obznanjeno kako je gazda Milana Silvio Berlusconi ipak odlučio prodati većinski paket dionica rossonera, Goal vam u specijalnom izvješću donosi najnovije detalje oko eventualne prodaje kluba.

Najizglednije je zasad kako će novi većinski vlasnik kluba postati tajlandski poduzetnik Bee Thaechaubol koji bi trebao otkupiti 60 posto dionica za cijenu od 500 milijuna eura.

U tu bi svrhu poduzetnik osnovao i poseban investicijski fond. On i Berlusconi su već postigli dogovor i potpisali predugovor, no zasad se ni Tajlanđanin ni talijanski div nisu oglasili službenim priopćenjem.

Ako se Berlusconi predomisli te se povuče iz cijelog posla, morat će g. Beeju Thaechaubolu isplatiti penale u iznosu od 50 milijuna eura.

Na čelo uprave kluba Tajlanđanin želi dovesti Paola Maldinija, a u tom bi slučaju klub vrlo vjerojatno napustio dosadašnji dopredsjednik i izvršni direktor  Adriano Galliani, koji nije u dobrim odnosim s legendarnim lijevim braničem. Glavni Maldinijev posao u startu bio bi rješavanje igračkih transfera, te dovođenje novog trenera. Maldini već ima favorita, a to je sadašnji talijanski izbornik Antonio Conte, koji sa nacionalnim savezom ima ugovor do ljeta 2016. godine.

Kćer gazde Silvija, Barbara Berlusconi, preuzela bi kompletni komercijalni dio poslovanja kluba, a prva i osnovna briga bi joj trebao biti novi stadion.

Uz spomenutog Tajlanđanina, postoje i drugi kandidati za preuzimanje kluba. To su kineski milijarderi Zong Qinghou i Poe Qui Ying Wangsuo (poznat i kao Mr. Pink). Obojica se bave proizvodnjom popularnih pića, te bi u slučaju njihovog preuzimanja i Adriano Galliani mogao 'preživjeti' na jednoj od čelnih funkcija u klubu. No, kažu talijanski izvori, za kinesko preuzimanje Milana izgledi su veoma mali...

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji