Legende vraćaju sjaj Milanu?

Berlusconi se sastao sa tajlandskim brokerom, pregovori došli do detalja, a ako "gospodin Bee", kako ga zove italijanska javnost kupi klub, sledi veliko spremanje. Stižu legende?

Bee Taechaubol, tajlandski bankar i frontmen konzorcijuma koji želi da kupi Milan je juče razgovarao sa Berlusconijem u vili u Arcoreu. On je izneo predlog, kako se i očekivalo želi da otkupi većinski paket akcija, a sada je na potezu gazda Silvio.

On i dalje čeka Kineza, Richarda Leea koji bi praktično bio predstavnik vlade u Pekingu, a jedan je od najbogatijih ljudi Azije.

No, za sada je "gospodin Bee" konkretniji, kako je procurelo, on je doneo i plan za Milan koji uključuje nove ljude u svim sektorima. Kontinuitet porodice Berlusconi garantovaće Barbara, najmlađa Silviova ćerka koja će nastaviti da se bavi klupskim finansijama.

Prema zamisli Tajlanđana novi trener bi bio Fabio Cannavaro, legenda italijanskog fudbala i kapiten svetskih prvaka iz 2006. On je igrao za Inter i Juventusa, sada je trener Gvangžua, nema mnogo iskustva, ali će biti pod tutorstvom Marcella Lippija.

Lipi će praktično biti sportski direktor kluba, a generalni direktor bi mogao da bude Paolo Maldini. Njega podržava i Barbara Berlusconi, ali legendarni kapiten nije u dobrim odnosima sa Gallianijem. Njegov povratak u Milan znači i potvrdu onoga što se naziralo, za Gallianija više nema mesta.

U klub bi trebalo, kao Cannavarovi pomoćnici da se vrate Gattuso i Massimo Oddo, pa će praktično generacija iz prošle decenije, koja je osvojila dve evropske titule ponovo vladati, na neki način.

Ovakav novi Milan, finansijski ojačan i sa namerom da napravi novi stadion i počne da posluje na drugim principima bi trebalo za par godina da se vrati u vrh, prvo Serije A, pa Evrope.

Poslednju reč imaće Berlusconi, Tajlanđani, za razliku od Kineza žele brzo preuzimanje većinskog paketa, suma je oko 670 miliona evra. Dobili bi oko 65% akcija, Berlusconi bi zadržao ostatak.

Milan je procenjen na 1.2 milijarde evra, iako je poslednjih godina na niskim granama i pao je ispod Juventusa po zaradi, ali i vrednosti brenda.

Hoće li eventualno novi vlasnik uz pomoć legendi vratiti staru slavu?

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji