Galliani: Eto'o je bio na milimetar od Milana prošlog leta!

Samjuel Eto'o je prethodnog leta prešao iz Chelsea u Everton, da bi posle samo jedne polusezone napustio Gudison i stigao u italijansku Sampdoriju.

Međutim, kako tvrdi Adriano Galliani, drugi čovek Milana i šef na San Siru kada su tranferi u pitanju, Kamerunac je trebalo da dođe na Čizmu još letos kada je bio na korak od potpisa za slavni Milan.

Dugogodišnji direktor velikana sa severa Italije kratko je potvrdio tu informaciju obećavši da će se podrobnije baviti time kada napiše knjigu o vernom služenju "Rossonerima".

„Ovog leta Eto'o je bio na milimetar od Milana. Pisaću o tome u svojoj knjizi u kojoj ću opisati 30 godina koje sam proveo u Milanu i, nadam se, još mnogo onih koje tek dolaze“, poručio je Galliani za italijanski Sky.

On se osvrnuo i na jednu od najslabijih sezona od kada je stigao u klub, ali nije želeo da svali odgovornost na igračku legendu i aktuelnog trenera, Filippa Inzaghija.

„Dobili smo dva meča, nadam se da će ih biti još, ali sezonu su obeležile povrede koje su zadesile tim. U januaru je bilo katastrofalno i rezultati su bili loši. Sada se igrači vraćaju u formu, a sa time su počeli da dolaze i dobri rezultati. To što stalno menjamo tim nije plod Inzaghijevog hira, već je morao to da radi pošto nije imao izbora. U jednom trenutku smo imali 14 povređenih igrača i stvarno ne možete da krivite trenera što ponekad stavlja momke van prirodne pozicije. Mora nekako da sklopi prvih 11. Videćemo da li ćemo se plasirati u Evropu. Od toga će mnogo zavisiti koliko ćemo igrača dovesti. Naši fudbaleri su dobro upoznati sa tom činjenicom, tako da ne vidim problem u tom“, objašnjava prekaljeni tranfer guru.

Milan je trenutno na osmom mestu Serije A sa sedam bodova manje od Fiorentine koja drži mesto koje vodi u Evropu. Ipak, može se već sada reći da je Liga šampiona nedostižna pošto Roma, koja je na trećem mestu, ima čak 15 bodova viška u odnosu na "Rossonere".

(MozzartSport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji