Navijačima Milana prekipjelo: Pozivaju na bojkot subotnje utakmice protiv Cagliarija

Navijači Milana pozivaju na bojkot kluba
Sedmostrukog prvaka Europe i čak 18 puta najboljeg u Italiji, slavnog Milana drma nezapamćena kriza. Milan je trenutno tek deseti u Serie A, za pobjedu ne zna u posljednje tri utakmice i sve je bliže drugom uzastopnom izbivanju iz Europe.

Najvatreniji navijači ne mogu mirno gledati srozavanje svoga kluba i javno su pozvali sve navijače na bojkot subotnje ligaške utakmice protiv Cagliarija te prestanak kupovine svih klupskih suvenira. Cilj apela je zahtjev za većom transparentnošću uprave, a uz očajne rezultate, kap koja je prelila čašu strpljenja navijača su sve glasnije špekulacije da će predsjednik Silvio Berlusconi prodati klub. Cijela ta priča obavijena je velom tajne, a navijači to ne žele te su poslali javno priopćenje.

Sve što želimo je jasnoća!

''Koliko smo se samo puta žrtvovali za Milan. Koliko smo štedjeli da bismo kupili dres, da bismo otišli na stadion, da bismo kupili preplatu. Nedostaje jedna stvar što mi navijači želimo – jasnoća. Imamo niz pitanja koje želimo postaviti predsjedniku Berlusconiju'', navodi se u priopćenju navijačke skupine Curva Sud (Južna tribina).



'Zbog čega godinama navlačite šal preko naših očiju? Godinama obećavate povratak slavne prošlosti, a onda napuštate projekt već nakon nekoliko mjeseci. Želimo to razumjeti kako ne bismo bili varani i ubuduće. Koliko su točne informacije o prodaji kluba ili dijela akcija? Ako zaista želite prodati dio kluba i ostaviti ovakvo stanje, onda je bolje da prodate sve i pustite nekom drugom da preuzme stvari. Ako nemate više želje za povratkom u svjetski vrh, zašto nas vučete na dno?''



Navijači poštuju sve ono što je Berlusconi napravio otkako je 1986. preuzeo klub (osam naslova prvaka Italije, pet naslova prvaka Europe, tri titule prvaka svijeta te još 12 naslova), međutim:

''Zahvalni smo za sve što ste napravili u ovih 29 godina, no sad smo dotaknuli dno. Nismo zaboravili što ste napravili za nas. No, predugo smo inertni, ostavljeni i prepušteni svojoj sudbini. Dosta je bilo toga. Vrijeme je da preuzmemo stvari u svoje ruke, a od sutra krećemo u akciju kako bi neke stvari napokon postale jasnije'', navodi se u tekstu.

Što znači ta akcija, navijači objašnjavaju:

''Pozivamo sve da napuste stadion na utakmici Milan – Cagliari, no nećemo se zaustaviti tu. Pozivamo i na bojkot klupskih proizvoda. Pozivamo sve one koji su već kupili karte i dogovorili dolazak u Milan da ostanu kod svojih kuća. Moraju ostati potpuno samo kao što smo ostali i mi. Ako je to nemoguće, ako previše tražimo, ako je ljubav prema Milanu jača, onda barem molimo da se svi navijači suzdrže od pokazivanja transparenata, zastava i navijanja. Ovo je jedini način da se riješi ova situacija.''

(Index.hr)
Noviji Stariji