Fiorentina preokrenula protiv Milana: Inzaghi, pakuj se polako...

Ekipa Fiorentine pobedila je Milan 2:1 (0:0) posle preokreta u poslednjih deset minuta u 27. kolu Serije A.

Milan je bio na korak od velika tri boda, poveo je u desetom minutu drugog poluvremena golom Mattie Destra.

Viola je jalovo napadala tokom većeg dela meča, da bi u poslednjih deset minuta srušila goste golovima glavom. Prvo je Joaquin pronašao Gonsala Rodrigueza za 1:1, da bi potom Španac sam dotukao "rRssonere" posle centaršuta Manuela Pasquala.

Fiorentina se četvrtom pobedom u poslednjih šest kola učvrstila na petoj poziciji i ostala u trci za mestom u Ligi šampiona.

S druge strane, Milan je ostao bez pobede i treće kolo u nizu, dobio je samo jednu od poslednjih šest utakmica, pa je deseti sa deset bodova od mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Ne bi bilo iznenađenje da Filippo Inzaghi dobije otkaz već tokom današnjeg dana. Spekuliše se da bi mogao da ga zameni Clarence Seedorf, koji je još uvek pod ugovorom sa Milanom.

Prva je ipak zapretila Fiorentina, Josip Iličić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu poslao pored leve stative.

U narednih desetak minuta Milan je preuzeo kontrolu i dva puta bio pred golom domaćina, ali su golman Neto i njegova odbrana uspeli da izblokiraju u kornere šuteve Keisukea Honde i Jeremy Meneza.

U drugom delu poluvremena Fiorentina je opet bila nešto konkretnija, ali Jose Basanta i Iličić ne uspevaju da savladaju Lopesa.

Konačno, u 11. minutu nastavka Milan dolazi do vođstva. Giacomo Bonaventura je pronašao usamljenog Mattiu Destra koji loptu šalje u mrežu.

Usledio je veliki pritisak Fiorentine, ali i brojni jalovi napadi, sve do poslednjih deset minuta. Sve je promenio Joaquin koji je na poluvremenu dobio šansu od Vicenzea Montelle.

Španac je pravio velike probleme gostima po desnoj strani, i u 83. minutu konačno ih nadigrao, kada je centaršutom na drugoj stativi pronašao Rodriguesa, a ovaj glavom izjednačio rezultat.

Samo šest minuta kasnije Fiorentina je preokrenula rezultat. Ovaj put je Pasqual probio po levoj strani, a Joaquin se našao na pravom mestu u srcu kaznenog i takođe glavom matirao Lopeza.
Noviji Stariji