Torres i Vidić: Nekada strah i trepet u Premijer ligi, sada su male mace u Seriji A

Nekada veliki rivali u Premijer ligi sada dele sličnu muku u italijanskoj Seriji A, a jedna od opcija je i da napuste milanske klubove...

Navijači u Engleskoj pamte Nemanju Vidića i Fernanda Torresa kao igrače koji su donosili trofeje, a potpuno drugačiji utisak imaju tifozi u Italiji koji nisu videli ni delić njihove magije.

Godinama su Torres i Vidić bili direktni rival i imali žestoke okršaje na Anfield-u, Old Traford-u i Stamford Bridge-u, a očekivalo se i da će tako biti u Italiji, odnosno u milanskom derbiju.

Vidić je godinama bio kapiten Manchester Uniteda, a letos je došao u Inter kao slobodan igrač. Ipak, od prve utakmice u dresu "Nerazzurra" Vidić je krenuo sa kiksevima, a i ruku na srce, u nekim situacijama nije imao ni sreće.

Zbog toga, italijanski mediji, među kojima i ugledna Gazzetta dello sport, navodi da bi srpski fudbaler već u zimskom prelaznom roku mogao da napusti Inter. Kao jedna od mogućih opcija pominje se i povratak u Manchester United.

Od dolaska Roberta Mancinija na klupu Intera, Vidić nije zaigrao za milanskog giganta. Srpski fudbaler za Inter je do sada odigrao ukupno 13 utakmica.

Slična situacija je i sa Fernandom Torresom u redovima gradskog rivala Milana. Španac je među "Rossonere" došao na dvogodišnju pozajmicu iz londonskog Chelsea.

Pošto je do sada njegov učinak u dresu Milana prilično „mršav”, 10 utakmica i samo jedan pogodak, vrlo je moguće da će u januaru doći do određenih promena.

Vlasnik kluba Silvio Berlusconi po svaku cenu želi da se Milan sledeće sezone vrati u Ligu šampiona, zbog čega će u januarskom prelaznom roku učiniti sve da pojača tim.

Još jedna zajednička stvar za Torresa i Vidića je i to što su prošle sezone, poslednje u engleskim klubovima, igrali vrlo promenljivo i mnogi su pretpostavili da će im prijati promena, odnosno nova liga i stil fudbala.
Noviji Stariji