Milan - Cerci je samo početak!

Italijanski reprezentativac večeras stiže na San Siro, ali to je samo start burnog prelaznog roka za Milan. Ko je sve na Inzagijevom spisku potencijalnih pojačanja?

Alessio Cerci će večeras stići u Milano, sutra bi trebalo da prođe lekarske preglede i potpiše ugovor sa "Rossonerima". Neće putovati u Dubai na mini pripreme, sačekaće ekipu i već u petak odraditi prvi trening sa novim klupskim drugovima.

Kada navijači Milana mogu da očekuju njegov debi?

Verovatno neće biti u timu protiv Sassuola, treba da stigne dokumentacija, ali bi već 10. januara mogao da debituje, protiv bivšeg kluba, Torina.

Ali, za Milan je to početak. Galliani želi da ojača ekipu, duel sa Napolijem je pokazao da Milan može do trećeg mesta.

Potrebno je ojačati bokove i dovesti centralnog napadača.

Prvo ime za levu aut liniju je Luca Antonelli, dete kluba koji nikada nije dobio šansu u prvom timu. Fudbaler Genoe ima Milan u DNK, njegov otac je igrao za "Rossonere". Genoa pristaje izgleda na trampu za Kolumbijca Armera, čime bi Inzaghi rešio pitanje levog beka.

Kada se radi o veznom redu, pojačanje bi moglo stići iz Reala. Asier Illarramendi bi mogao doći na pozajmicu, Galliani i Perez će se sastati uoči i posle utakmice koju će odigrati Milan i Real u Dubaiju.

Napadač ostaje problem, i tu bi mogla da usledi trampa, naime Milan želi da Pazzinija pošalje u Sampdoriju za Okaku koji bi se prema mišljenju Super Pippa odlično uklopio u tim kao centralni napadač. Ostaje da se Samp izjasni, ali svakako da će u januaru Milan juriti klasičnog napadača.

Drugo rešenje je teže, menjati El Shaarawy-a koji će dolaskom Cercija imati još manje prostora za Destra iz Rome, ali Galliani radi i na toj soluciji.

Milan bi mogao da se oslobodi i nekog štopera, u slučaju da dodatno napune kase moguća su i iznenađenja u finišu januara...
Noviji Stariji