Pippov Milan - U junu, metla!

Nove promene u Milanu, Inzaghi planira da se oslobodi velikog broja igrača, a za klub će odlazak nekih zbog plata, predstavljati pravo olakšanje!

Milan je daleko od vrha i čini se da su apetiti bili preveliki, procena je da bi u najboljem slučaju mogli da se vrate u Evropu, ali u LE, što nikoga neće impresionirati.

Inzaghi nije zadovoljan igračkim kadrom, ali nekolicinu fudbalera su prošlog leta štitili ugovori, klub nije mogao da ih se oslobodi jer niko nije mogao da im garantuje toliku platu.

Ugovori ističu devetorici, kako sada stvari stoje, svega dvojica će i naredne godine biti u klubu.

Trn u oku je Mexes, koji retko igra a ubedljivo je najplaćeniji defanzivac u Seriji A, zarađuje 4 miliona neto po godini. On će napustiti Milan, kao i fudbaleri poput Pazzinija i Essiena koji su u drugom planu.

Svi igrači koji letos ostaju bez ugovora koštaju Milan oko 20 miliona evra godišnje, neto, pa je jasno zbog čega "Rossoneri" ne mogu da dočekaju leto.

Od pomenutih, šansu da ostane ima samo Abate, koji je standardan i koji bi trebalo da produži ugovor. On je već izjavio da s obzirom na porodičnu tradiciju može da igra u Seriji A samo u Milanu, i time odbacio tvrdnje da će se preseliti u Juventus kod bivšeg trenera Allegrija.

Pregovara se i sa Nigelom De Jongom, ali Holanđanin traži 3.5 miliona evra po sezoni što Milan ne može da plati.

Od ostalih, Abbiati će se oprostiti, Bonera možda ostane uz neku simboličnu naknadu, ali i on je blizu kraja karijere.

Neke pozajmice neće biti obnovljene, Torres nije pokazao ništa, Van Ginkel takođe, kao i Armero koji bi već u januaru mogao da napusti klub.

Narednog leta bi moglo da ostane svega desetak igrača, Diego Lopez, Abate, De Sciglio, Zapata, Alex, Menez, Montolivo, Rami, Honda, Poli, El Shaarawy... a oslobađanje budžeta bi trebalo da bude dovoljno za pojačanja.

Ipak, ne treba očekivati vrhunske fudbalere, novca nema, ali je plan da se tim podmladi, pa bi ovo mogla samo da bude godina tranzicije.

Ipak, pitanje je ko ima više strpljenja za Milanove nove početke...
Noviji Stariji