Desetorica asova koji su igrali za Milan i za Inter

Povodom predstojećeg velikog gradskog milanskog derbija, italijanski mediji su napravili spisak deset najvažnijih fudbalera koji su nastupali i za Inter i za Milan.

Evo koji su to igrači:

10. Francesco Coco – Igrao je levog beka i bio mogući naslednik Paola Maldinija, ali se nikad nije vratio u formu nakon operacije leđa 2003. godine.
9. Edgar Davids – Najbolje partije pružao u Juventusu, a nije se snašao ni u Milanu ni u Interu.
8. Aldo Serena – Promenio je veliki broj klubova, čak četiri puta je postajao član Intera, uključujući i sezonu 1989. kada je postigao 22 gola i doneo titulu svom timu. U dva navrata je nosio i dres Milana.
7. Fulvio Collovati – Došao iz omladinske škole Milana, i tu igrao dugi niz godina, da bi napokon prešao u Inter kada su “Rossoneri” ispali iz prve lige.
6. Roberto Baggio – Takođe pružao najbolje partije u Juventusu, ali je odigrao i po dve sezone u oba milanska tima.
5. Clarence Seedorf – Nakon što se proslavio u Realu, prešao je u Inter kao veliko pojačanje, ali se za dve sezone nije najbolje snašao. Zatim je otišao direktno u Milan, gde je igrao punih deset godina i osvojio isto toliko trofeja.
4. Ronaldo – Jedini igrač koji je postigao gol za oba rivala u gradskom derbiju. U svojim najboljim godinama je igrao sjajno za Inter, a u zalasku karijere je proveo nešto vremena i u Milanu.
3. Zlatan Ibrahimović – Od 2006. do 2009. osvojio tri titule sa Interom i zabio 57 golova za njih. Došao u Milan prvo na pozajmicu iz Barcelone 2010, a potom je bio član Milana od 2011. do 2012. i za to vreme odigrao 61 utakmicu i postigao 42 gola. Sa Milanom je osvojio dva trofeja.
2. Andrea Pirlo – Počeo karijeru u Interu ali tamo nikako nije dobio pravu šansu, pa je 2001. prešao u Milan gde je proveo punu deceniju i bio jedan od glavnih organizatora igre svog tima, da bi 2011. napustio Milan i prešao u Juventus.
1. Giuseppe Meazza – Prva velika zvezda italijanskog fudbala, bio navijač Milana, ali ga njegov omiljeni tim nije hteo. Proveo 13 sezona u Interu i postigao čak 247 golova. Tek na kraju karijere dobio priliku da pređe u Milan.
Noviji Stariji