Berlusconi podigao buru: Maštam o Milanu bez stranih fudbalera, nikada ne bih prodao klub strancima

Milanov gazda Silvio Berlusconi ponovo je zaprepastio javnost u Evropi izjavom da sanja o danu kada će njegov klub igrati sa 11 italijanskih fudbalera u startnoj postavi.

Kontroverzni Berlusconi se protivi velikom broju stranaca u italijanskom fudbalu.

"Boli me kada vidim sve te strane fudbalere u italijanskim klubovima, kada vidim da ekipa izađe sa 11 inostranih fudbalera u startnoj postavi. Voleo bih da u budućnosti vidim Milan za koji će igrati samo mladi italijanski fudbaleri. Dolaze Arapi, Rusi, Indonežani sa mnogo novca i razmišljaju samo tržišno, ne i fudbalski", rekao je Berlusconi u intrevjuu za Nazione.

Berlusconi je sredinom osamdesetih godina prošlog veka klupio Milan i postao prvi veliki gazda koji je uložio ogroman novac u neki od najvećih klubova Evrope. Imperiju s Milanom je napravio dobrim delom i zahvaljujući stranim igračima kada je izazvao fudbalskim zemljotres dovođenjem trilinga Van Basten - Gullit - Rijkaard. Potom i kupovinama Savićevića, Bobana, Papena, Weaha, Shevchenka...

On je kritikovao bivšeg Interovog gazdu Massima Morattija što je prodao klub indonežanskom magnatu Ericku Thohiru.

"Kao čovek iz Milana duboko žalim što je Inter prodat strancima i što se Moratti povukao iz fudbala. Ne bih mogao da prodam Milan nekom strancu. Možda čak ni nekom drugom Italijanu. Pokojni otac mi je rekao da naša porodica ima Milanov grb ugraviran u srcima i nema nameru da obavlja transplataciju srca", rekao je 78-godišnji milijarder.
Noviji Stariji