Berlusconi: Balotelli - "Trula jabuka", bez njega sanjamo finale LŠ

Italijanska štampa u današnjim brojevima prenela je izjavu Silvia Berlusconija da će se veliki Milan vratiti na scenu.

Inter i Milan se nalaze u dogogodišnjoj rezultatskoj krizi, Juventus apsolutno dominira u Italiji, a jedini konkurent ekipi Massimiliana Allegrija u ovoj sezoni jeste Roma.

Od ove sezone na klupi Milana sedi Filippo Inzaghi, nekadašnji fudbaler ovog tima, a Silvio Berlusconi je veoma zadovoljan njegovim radom.

Pored toga, on je izjavio da će se Milan vratiti na staze stare slave.

"Veliki Milan će se vratiti. Ovaj sastav za sada zaslužuje ocenu 7 od 10, dok Pippo Inzaghi zaslužuje 8.", rekao je Berlusconi.

Između ostalog, Berlusconi je govorio i o dolasku i odlasku Maria Balotellija.

"Sećam se da je kupljen iako sam ja bio protiv. Imamo mnogo šampiona u timu (Jeremiya) Meneza, (Keisukea) Hondu, (Stephana) El Shaarawya, (Fernanda) Torresa, (Nigela) De Jonga... To je baza ekipe i sada više nemamo trulu jabuku u svlačionici", rekao je Berlusconi za list Gazzetta dello Sport.

Mediji su spekulisali i da je Milan zainteresovan za napadača Carlosa Tevesa, ali je Berlusconi rekao da "nikada nije razmišljao o 30-godišnjem Argentincu".

Berlusconi je zahvalio treneru Milana Carlu Ancelottiju na savetima oko kupovine pojedinih igrača.

"On je bio jedan od naših savetnika na tržištu igrača. Savetovao nas je oko (Diega) Lopesa, Meneza i Alexa", dodao je on.

Milan je prošlu sezonu završio na osmom mestu u Seriji A i ove sezone ne igra u evropskim takmičenjima. Berlusconi je rekao da je cilj kluba da 2016. godine igra u finalu Lige šampiona, koje će se odigrati na stadionu Milana, San Siru.

"Još je rano pričati o ekipi, ali mislim da ćemo od januara moći da damo bolju procenu. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, želimo da napravimo pobednički tim. U fudbalu postoje ciklusi, godine uspeha, pa padovi, a onda ponovo pobede", rekao je on.

"Navijači mogu da budu uvereni - ekipa je već konkurentna i uskoro će ponovo biti lider u evropskom fudbalu. Finale Lige šampiona 2016. godine je u Milanu, zašto da ne sanjamo da se tamo nađemo", dodao je Berlusconi.

Nakon šest odigranih kola Milan ima 11 bodova i nalazi se na petom mestu Serije A.
Noviji Stariji