Prelazni rok u Milanu: Ko je otišao, a ko je došao?

Prelazni rok je završen, a utisci će se sabirati u narednim danima i nedeljama. Pročitajte ko je otišao, a ko došao u Milan tokom ovog leta.

Moglo bi se reći da je Milan ovog leta doveo ceo jedan tim, došlo je deset pojačanja, mada i nije iznenađujuće, jer je klub napustilo čak 15 fudbalera. Njih osam, Milan je prosledio drugim klubovima na pozajmicu.

Najzvučnije pojačanje Milana ovog leta je definitivno Fernando Torres. Španski napadač je došao na dvogodišnju pozajmicu iz Chelsea. Što se odlazaka tiče, najbolji igrači Milana iz prošle sezone, Kaka i Balotelli, napustili su Italiju. Kaka je raskinuo ugovor i vratio se u domovinu, dok je Balotelli prodat Liverpoolu.

DOŠLI: Michelangelo Albertazzi (Verona - ugovor na tri godine), Michael Agazzi (Chievo - slobodan igrač, ugovor na tri godine), Alex (PSG - slobodan igrač, ugovor na dve godine), Jeremy Menez (PSG - slobodan igrač, ugovor na tri godine), Adil Rami (Valencia - 4,25 miliona evra, ugovor na tri godine), Pablo Armero (Udinese - jednogodišnja pozajmica), Diego Lopez (Real Madrid - slobodan igrač, ugovor na četiri godine), Fernando Torres (Chelsea - dvogodišnja pozajmica), Marco van Ginkel (Chelsea - jednogodišnja pozajmica), Giacomo Bonaventura (Atalanta - 7 miliona evra, ugovor na pet godina).

*U zagradi se nalazi klub iz koga je došao igrač, obeštećenje i na koliko je potpisao ugovor.

OTIŠLI: Marco Amelia (bez kluba - istekao ugovor), Ferdinando Coppola (Bologna - istekao ugovor), Urby Emanuelson (Roma - istekao ugovor), Antonio Nocerino (Torino - jednogodišnja pozajmica), Valter Birsa (Chievo - jednogodišnja pozajmica), Alessandro Matri (Genoa - jednogodišnja pozajmica), Kaka (Sao Paulo - raskinuo ugovor), Jherson Vergara (Avelino - jednogodišnja pozajmica), Andrea Petagna (Latina - jednogodišnja pozajmica), Robinho (Santos - jednogodišnja pozajmica), Kevin Constant (Trabzonspor - prodat), Didac Vila (Eibar - jednogodišnja pozajmica), Mario Balotelli (Liverpool - prodat), Gabriel (Carpi - jednogodišnja pozajmica), Bryan Cristante (Benfica - prodat).

*U zagradi se nalazi ime novog kluba i na koliko je igrač potpisao ugovor (ovo ne važi za Ameliu, Coppolu i Emanuelsona, njima je istekao ugovor sa Milanom).

Milan je zaradio 28,5 miliona evra od prodaje Balotellija, Constanta i Cristantea, a na pojačanja je potrošio nešto više od deset miliona evropskih novčanica. 

Ako se čudite kako je moguće da je Milan ovoliko malo potrošio, to je zato što su došla četiri slobodna igrača (istekao ugovor), kao i tri pojačanja koja su došla na pozajmicu.

Ovako bi trebao izgledati sastav Milana ove sezone.


Noviji Stariji