Kako se Milan oslobodio "trulih jabuka"?

Dok Super Mario muči muku u Liverpoolu sa opremom, u Milanu odahnuli. Nije samo on u pitanju, posle nekoliko godina konačno je svlačionica mirna. To je bio i prvi uslov Pippa Inzaghija...

Mario Balotelli se sprema za debi na "Anfieldu", Milan je njegova prošlost, a ako pogledate slike iz Melvuda videćete da se muči sa opremom, kao svojevremeno u City-u.

Šalu na stranu i on tvrdi da je povratak u Italiju bio greška, svojevremeno ga je Berlusconi nazvao "trulom jabukom", a posle prodaje Redsima na površinu su isplivale neke informacije o njegovom odlasku.

Naime, Pippo Inzaghi je zahtevao da se iz kluba odstrane fudbaleri koji unose nemir i imaju težak karakter jer insistira na timskom duhu i zajedništvu. Balotelli nije kvario odnose, ali je svojim istupima van terena uticao negativno na atmosferu u klubu. Njegova ćudljivost je smetala ostalima, u poslednjih šest meseci je bilo jasno da su saigrači digli ruke od ovog napadača.

Nije samo Balotelliju novi trener želeo da vidi leđa, Inzaghi se navodno suprotstavio i želji kluba da otkupi Taarabta. Ovaj fudbaler je imao dobrih momenata, ali čini se da i njegov karakter smeta talentu, pa je bio potencijalna opasnost za timski duh. Pippo ništa nije želeo da rizikuje, tako da Taarabt nije ostao.

Time je završen proces čišćenja tima, Milan je proteklih godina imao dosta igrača koji su svojim ponašanjem narušavali autoritet trenera, ali i generalno kvarili atmosferu. Ibrahimoviću niko nije smeo ništa da kaže, ali bez obzira na nezgodan karakter on je igrač koji pravi razliku.

U klubu je bio i "anfan teribl", Antonio Cassano koji je prešao u Inter posle sukoba sa Gallianijem, iako je Milan bio uz njega u najtežim trenucima kada je imao problem sa zdravljem.

Ni Boateng koji je odigrao jednu strašnu sezonu nije bio omiljen, pre svega zbog činjenice da nije baš sportski živeo ali i da se nije baš slagao sa saigračima. Sada, prvi put u ovoj deceniji, Milan je vodio računa i o naravi pojačanja, a igrači koji su stigli nikada nisu pravili probleme.

Diego Lopez, Torres, Bonaventura su, kako pišu mediji tihi i posvećeni timu, lako su se već uklopili, pa sa te strane navijači ne moraju da brinu. Možda će ova bolja atmosfera uticati na rezultate.

Nismo zaboravili, Mexrs koji na terenu važi za prgavog i koji je u Romi pravio probleme je van terena miran, u svlačionici omiljen među saigračima pa svakako ne spada među igrače koji bi narušili atmosferu čak i kada nije u prvom planu...
Noviji Stariji