Italijani - Ni pola od Reala!

Plaćen 70 miliona evra u letnjem prelaznom roku: James Rodriguez
Real Madrid je klub sa najvećim prihodima na svetu, Florentino Perez je probio sve granice. Upravo se na zaradi vidi kako je Serija A daleko od nekadašnje slave.

Real je ove sezone probio granicu od 600 miliona, Perezov klub je mašina za pravljenje novca, od prodaje igrača, ulaznica, TV prava i marketinga, zaradili su 603 miliona evra.

Ako izuzmemo prodaje igrača, odnosno novac koji su dobili za Di Mariju, Madriđani su od ostalih prihoda u klub uneli 550 miliona evra, što je 5.5% više u odnosu na prošlu sezonu. Naredne brojke će biti još veće jer se tek očekuje novac od osvajanja "Desime".

Koliko je Real ispred recimo italijanskih klubova neka posvedoče sledeće brojke.

Od giganata Serije A ubedljivo najviše zarađuje Juventus koji je poslednjih sezona pobegao Milanu, pre svega zbog rezultata, ali i novog stadiona. Ali, to je tek polovina novca koji prihoduje Real.

Juventusova zarada je oko 300 miliona evra, ona će naredne sezone biti veća jer će samo dva kluba, Juve i Roma deliti novac od Lige šampiona, ali svejedno, teško da će porasti toliko da ugrozi bilo koga od vodećih pet engleskih klubova.

Iza Juventusa je Milan sa oko 210 miliona, što je veliki pad, razumljivo povezan sa lošim rezultatima. Inter je za tri godine bez Lige šampiona, pao sa 250 na 170 miliona, ali je prošle godine prihodovao 20 miliona više, pa je sada na 190.

Daleko su ostali, Roma i Napoli koji je takođe zabeležio ogroman pad zarađuju oko 125 do 130 miliona evra.

Jasno je zbog čega Italijani nemaju novca da kupuju vrhunske igrače...

Ova slika sve govori - najskuplji transferi u istoriji Serije A
Noviji Stariji