Galliani: Bonaventura je bio na korak od Intera, a onda sam im ga preoteo

Giacomo Bonaventura je bukvalno u poslednjih pola sata letnjeg prelaznog roka umesto u Inter prešao u Milan.

Ovaj igrač je u ponedeljak stigao u Milano kako bi finalizovao pregovore sa Interom, a Milan o njemu nije ni razmišljao jer je u redove crveno-crnih trebao da dođe Jonathan Biabiany, koji ipak nije došao iz poznatih razloga.

Sportki direktor Milana Adriano Galliani za Gazzettu dello Sport je rekao da je to bio jedan od najčudnijih transfera koji je do sada obavio.

"Dolazak Bonaventure je jedan od najčudnovatijih poslova koje sam odradio tokom 29 godina koliko radim ovaj posao. Ujutro oko osam sati sam bio gotovo ubeđen da će Biabiany doći kod nas. Trebalo je da zaključimo posao sa Parmom. Propao je posao sa Biabiany-em, a onda sam čuo da je Bonaventura u Milanu sa agentom kako bi dogovorio transfer u jedan drugi klub (Inter). I oni su trebali da sklope posao ali je sve išlo sporo. Pozvao sam njegovog agenta i nakon kratkog razgovora odlučili su da izaberu Milan. Igrač nije prošao lekarske preglede. Ja sam zvao doktora Atalante koji mi je rekao da je njegove medicinske podatke poslao u Milano, u taj drugi klub, a da će ih i meni proslediti. To mi je bilo dovoljno i Bonaventura je završio u Milanu", rekao je Galliani.
Noviji Stariji