Torres pristao da pređe u Milan za duplo manju platu!

Doskorašnji napadač Chelsea na San Siru za deset miliona evra, pristao na duplo manju platu samo da bi igrao za "Rossonere"...

Kao što je i najavljivano, Premier liga je ostala bez još jednog asa, pošto je dva meseca posle srpskog štopera, doskorašnji napadač Chelsea dogovorio transfer na stadion San Siro i naredne sezone vojevaće sa starim znancem iz Engleske koji se početkom leta preselio u Seriju A.

Iako je tokom petka bio neodlučan u javnim porukama, Jose Mourinho je pristao da proda španskog napadača, koji bi u subotu jutro trebalo da doputuje u Milano na lekarske preglede, a potom i potpis ugovora. "Rossoneri" su posredstvom klupske televizije nezvanično najavili da će saradnja biti overena na dve godine, uz opciju produžetka na još jednu, ukoliko obe strane budu zadovoljne poslom.

Što se tiče finansijskih detalja, pominje se iznos od deset miliona evra, koliko će Milan platiti Chelsea-u na ime obeštećenja, ali i tri miliona godišnje plate Torresu. Što je daleko manje nego što je imao na Stamford Bridge-u (sedam miliona evra po sezoni). Očigledno da je El Ninju u prvom planu karijera, a ne novac, jer da je drugačije ostao bi među "Plavcima" i verovatno bio samo posmatrač utakmica koje igraju novajlija Diego Costa i povratnik Didier Drogba.

Torres je u Chelsea-u proveo tri i po godine, osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, FA kup, ali ga navijači više pamte po neverovatnim promašajima i utisak je da nije do kraja opravdao 58 miliona evra uloženih u transfer iz Liverpoola 2011.
Noviji Stariji