Italijanske bajke - Falcao, Torres, Lavezzi...

Na Apeninima sve vrvi od velikih imena, želje su u suprotnosti sa onim što i najveći mogu da plate...

Velikih transfera nije bilo u Italiji ovog leta, iskreno, niko ih nije ni očekivao. Prošle godine je Napoli ispraznio kasu za Pipitu Higuaina, ali tek pošto je za više od 60 miliona evra prodao Edinsona Cavanija.

Otišao je pre par dana Mario Balotelli, sve uz priznanje da je povratak u Italiju bila greška. Milan se nadao da će ga prodati za više novca, ali njegova reputacija i loš Mundijal su učinili da bude praktično na rasprodaji.

Mediji se zabavljaju najavama da bi Super Maria u "crveno-crnom" dresu mogao da zameni Fernando Torres. Kolike su šanse za taj transfer neka posvedoči činjenica da "El Nino" zarađuje 7 miliona evra neto po sezoni u Chelseu, dok mu Italijani nude 3. Oni žele pozajmicu, a jedina je varijanta da "Plavci" plate deo plate i da se sam Španac odrekne jednog dela, što njemu ne pada na pamet.

"Gazzetta" juče, a i danas najavljuje da je Falcao blizu Juventusa. I ova priča teško da ima smisla, Juventus nudi za pozajmicu pet miliona, a naravno ne može da plaća ogroman novac koji "Tigar" zarađuje u Monacu. Oni žele da ili Kolumbijac smanji primanja za polovinu, na oko 6 miliona evra, ili da "Kneževi" nastave da ga plaćaju.

Inter želi Lavezzija, koji je nekako i najrealnija meta, ali prvo mora da proda Guarina i Kuzmanovića, i za njih su "Počovih" 5 miliona koje zarađuje u Parizu previše.

O ostalima i da ne pričamo, Roma čeka prodaju Benatije kako bi reagovala, osim Marokanca i dalje postoji mogućnost da Arturo Vidala napusti Seriju A. Na njihovo mesto bi došli slabiji igrači, bilo na pozajmicu sa pravom otkupa, bilo kao lou kost transferi, sve u svemu ovo je još jedno siromašno leto na Apeninima.

Zar je bilo ko očekivao da će biti drugačije?
Noviji Stariji