El Shaarawy veruje u veliki povratak: Milan u Ligi šampiona, ja u reprezentaciji!

Velika nada Rossonera puna samopouzdanja dočekuje narednu sezonu.

Igrač koji je veći deo sezone propustio zbog povrede stopala, Stephan El Shaarawy, najavljuje povratak na teren, a za cilj ima da predvodi ekipu Milana do mesta koje vodi u Ligu šampiona, kao i povratak u reprezentaciju Italije.

Prethodnu sezonu Rossoneri su završili na osmom mestu i ostali su kratkih rukava za evropska takmičenja. El Shaarawy je do povrede bio je uzdanica Milanovog napada i važan igrač italijanske reprezentacije, a njegovo odsustvo odrazilo se na plasman Rossonera na kraju protekle sezone dok Prandelli nije mogao da računa na njega na Svetskom prvenstvu u Brazilu, koje je Italija završila neslavno, već u grupnoj fazi takmičenja.

Preveliki pritisak je nad njim, a El Shaarawy je označen kao igrač od koga se najviše očekuje u narednoj sezoni.

"To mi ne smeta. Zaista me stimuliše i već dugo vremena osećam veliko poverenje i poštovanje prema meni. Sve je ispalo kako treba i spreman sam ponovo da počnem ispočetka. Želim da budem glavni igrač u timu, to je najveća želja koju sam oduvek imao. Stopalo mi ne zadaje više problema, a ja imam ogromnu želju za dokazivanjem."

Oduševljen je saradnjom sa novim trenerom Milana i velikom legendom kluba Pippom Inzaghijem.

"On ima neverovatan duh koji prenosi na sve nas. Neverovatan entuzijazam se oseća i sve to hoće nama da prenese. Atmsofera na treninzima je fantastična".

Očekivanja u narednoj sezoni su mu velika, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.

"Očekujem sjajnu sezonu. Razumem da su svi razočarani osmim mestom, ali vas uveravam da ćemo naredne sezone biti bolji. Samo treba malo strpljenja. Cilj je igranje u Ligi Šampiona, a ja želim da se vratim u reprezentaciju", zaključio je El Shaarawy.
Noviji Stariji