Seedorf sutra odlazi?

Izgleda da su u Milanu prelomili i da će se zahvaliti Holanđaninu nakon samo nekoliko meseci. Barbara Berlusconi kaže da je Seedorf izbor njenog oca, a izgleda da klub ima sasvim druge ideje na leto.

Iako je najavljen kao rešenje za duži period, Clarence Seedorf za ovih nekoliko meseci nikoga nije uspeo da uveri da bi mogao da povede Milan ka vrhu tabele, tamo gde je "Rossonerima" i mesto.

Milan je odoleo u Rimu, ali se nije promenilo ništa, akcije Holanđanina nisu skočile i u slučaju poraza u Firenci u sredu, on bi mogao da bude smenjen. U tom slučaju u finišu šampionata bi ekipu vodio večiti pomoćnik Mauro Tassotti, a na leto bi stigao novi trener.

"Moj otac je doveo Seedorfa, ne ja", odbrusila je medijima Barbara Berlusconi koja želi da ostane u klubu i okrene novi list.

"Tačno je, sukobljavala sam se sa Gallianijem, ali iz toga sam izašla mnogo jača i to mi je znatno koristilo. Sada su nam odnosi dobri", dodaje Berlusconijeva ćerka koja planira da Gallianija pošalje u penziju i zameni ga legendarnim kapitenom Paolom Maldinijem.

Ali, navijače najviše zanima ko će biti trener i hoće li klub uložiti novac?

Lepa Barbara je obećala da pojačanja na leto, ali i upozorila da je prošlo vreme astronomskih transfera, ne samo za Milan, već i ostale klubove Serije A. Nije želela da priča o treneru, ali se iza horizonta pomalja ime Luciana Spallettija.

On je bez posla, međutim prima platu od Zenita, iako je smenjen. Nekadašnji trener Rome ima ugovor do 2015. Očekuje se da se nagodi sa Rusima, odrekne se dela primanja i vrati u domovinu.

Milan ne može da mu plaća 3.5 miliona po sezoni, ali bi Spalletti pristao na nešto manji ugovor na duži period, što bi značilo da je Milan doneo odluku da ga pusti da radi duži period.

Naravno, opcija ostaje i Filippo Inzaghi, no posle iskustva sa Seedorfom, čini se da je jasno da nije pametno olako trošiti legende, pogotovo kada sama situacija u klubu napeta i kada se u pozadini odvija borba za vlast između Barbare Berlusconi i Gallianija.

No, što se Seedorfa tiče, njemu bi uskoro moglo da postane svejedno, čini se da je izabrao najgori mogući trenutak da sedne na klupu kluba za koji je igrao punih deset godina.
Noviji Stariji