Ekskluzivno! Samo na A.C. Milan Balkan, intervju sa Mattia De Scigliom

- Da li ću ikada zaigrati za Inter? Razumem igrače koji su napravili taj izbor, ali ja to  neću uraditi. Pre bih igrao u nekoj drugoj ligi.

- Fudbal je moja strast, ali ga takođe vidim i kao posao.

- Nikada nisam dozvolio da novac gospodari sa mnom. Kupio sam stan u Milanu i ništa više od toga.

- Nije baš lako ostati prizemljen, kada postanete poznati fudbaler. Ali zahvaljujući mojim roditeljima uspeo sam da ostanem na svom mestu.

- Još uvek dosta vremena provodim u Rozzano-u, mestu gde živi moja majka. A i većina mojih najboljih prijatelja žive tamo.

- Onog trenutka kada me je Allegri pozvao u letnji trening kamp 2011. znao sam da sam konačno uspeo. Nakon toga se nisam vraćao u A.C. Milan Primavera.

- To što me je Milan iskoristio kao uzor mladima ne gledam kao na teret. Šta više, to mi se dopada i svestan sam koliko sam srećan i koliko mi to znači.

- Dosta mi je lakše da igram po desnoj strani, jer više koristim desnu nogu, ali takođe mogu da igram i na levoj strani.

- Zapravo uživam da igram po levoj strani, više nego po desnoj, jer imam mogućnost da krenem unutra i pređem neke igrače.

- Nikada nisam imao postere Paolo Maldini-ja, ali sam zato imao dosta njegovih figurica. On je oduvek bio moj idol.

- Dok sam bio skupljač lopti, često sam na San Siru viđao Maldini-ja, ali nam nije bilo dozvoljeno da prilazimo i uznemiravamo igrače.

- Jednom prilikom Paolo Maldini mi je dao svoj dres. Još uvek ga čuvam kao i fotografiju na kojom sam ja sa Cafu-om.

- Paolo Maldini je jedan od retkih koji zna vrednosti i principe Milana. Ako bi se kojim slučajem vratio, definitivno bi ispravno postupio.

- Da, razmišljao sam o tome šta bi se desilo kada bi me Milan prodao, ali ako mene pitate ja bih radije ostao.

- Nadam se da ću biti deo dosta konkurentnijeg Milana, u kojem da bi zaradili mesto, morate naporno da raditi i da dosta trenirate.

- Biti član prvog tima Milana je za mene oduvek bio san.

- Nije lako biti član prvog tima onda kada se klub nalazi u jednom od najgoorih i najtežih perioda u poslednjih 20 godina.

- Ovako teški periodi za klub pomažu na izgradnji karaktera mladih igrača, poput mene i to nam daje dragoceno iskustvo.

- Koji igrači Atlético Madrida su me najviše impresionirali? To su: Diego Costa, David Villa i Arda Turan.

- Dosta smo radili na našoj igri po krilima, jer su igrači Atlético Madrid-a veoma dobri u držanju lopte na sredini terena.

- Daćemo sve od sebe protiv Atlético Madrid-a. Moramo da im ukrademo nekoliko lopti i onda iskoristimo prostor na bokovima.

- Mislim da nismo favoriti protiv Atlético Madrid-a, ali sve je moguće u dve utakmice. Oni su čvrsta ekipa sa velikim trenerom.
Noviji Stariji