Serie A - Milanska posla, Juve gleda ka "Zebretema"

Centralni meč kola sudar Intera i Milana koji bi mogao da donese novi obrt u borbi ze treću poziciju. Juve veliki favorit protiv Siene, nada se u uslugu Udinesea...

Juventus u vikend ulazi sa +4 u odnosu na jedinog konkurenta u borbi za titulu, Napoli, dva tima igraće za nedelju dana u Napulju, ali pre toga se "Bianconeri" nadaju da će povećati prednost.

Naime, dočekuju u poslednje vreme odličnu Sijenu, ali je posle sloma u Rimu kiks zabranjen. Sa druge strane u ponedeljak Napoli ima mnogo teži meč, u Udinama gde dugo nisu pobedili, pa bi prednost šampiona mogla i da se poveća.

Basta će biti u timu "Zebreta" od početka, Brkić je i dalje povređen.

Centralni meč kola je jasno "Derby della Madonnina". Na krilima pobede protiv Barce, Milan, jači za Balotellija traži trijumf protiv uzdrmanog Intera. "Rossoneri" su favoriti, ali je sigurno da su umorni od Lige šampiona.

Milito, Samuel, Ranocchia i Pereira izostaju kod Intera, što će stvoriti problem u odbrani. Kuzmanović će početi, Stanković biti na klupi. Sa druge strane Antonini, Flamini i Nocerino izostaju, ali teško da bi bili u timu i da su spremni. Jesenas je Samuel rešio derbi u korist nominalno gostiju, sada je Inter domaćin, imaće tri četvrtine podrške na San Siru.

U ostalim mečevima Fiorentina u čijim će redovima početi Ljajić i Tomović putuje u Bolongu, Roma posle velike pobede nad Juventusom mora u Bergamo, gde su prošle godine doživeli brodolom.

Lazio u ponedeljak posle pobede u LE traži prekid loše prvenstvene serije. Rimljani su bez trijumfa četiri meča, dele treću poziciju sa Milanom i jednostavno moraju da dobiju očajnu Pescaru. Tim sa Jadranskog mora tone  kao Titanik, Ćosić je najavljen od početka.

U sudaru Cagliarija i Torina, kod domaćih je Avramov rezervni golman, a posle dužeg vremena za ekipu u redovima "Bikova" konkuriše Alen Stevanović.

Kolo u subotu otvaraju Palermo i Genoa, Sicilijanci su blizu Serije B, Ligurijani igraju mnogo bolje u poslednje vreme. Janković je i dalje povređen u redovima gostiju.

Sampdoria sa Krstičićem čeka Chievo koji takođe igra nešto slabije u 2013. ali je imao težak raspored. Bezbrižna Parma bi napravila baš veliki korak ka opstanku ako savlada odličnu Cataniju.

Parovi 26. kola:

Subota:

Palermo - Genoa 20:45

Nedelja:

Sampdorija - Chievo 12:30
Juventus - Siena 15:00
Bolonga - Fiorentina
Atalanta - Roma
Parma - Catania
Cagliari - Torino
Inter -  Milan 20:45

Ponedeljak:

Udinese - Napoli 19:00
Lazio - Pescara 21:00

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji