Mario Balotelli napušta Englesku u sljedeća 24 sata?

Mario Balotelli bi trebao napustiti Englesku i Manchester City u naredna 24 sata. Mediji prenose da ga u Milanu očekuje ljekarski pregled uoči dogovora o posljednjim detaljima njegovog transfera u AC Milan, javlja Fena.

Balotellijev agent Mino Raiola bio je u Milanu prošle sedmice, gdje je pregovarao o Balotellijevoj budućnosti. Potpredsjednik Milana Adriano Galliani sinoć je nagovjestio da su klubovi pred dogovorom.
Goal.com je prenio u srijedu da je City smanjio cijenu za napadača na 23 miliona eura, čime je odbijena i Milanova ponuda od 29 miliona, koje bi otplatili kroz šest godina.

Da bi oslobodili oko 4.5 miliona eura godišnje i krenuli u kupovinu Balotellija, Italijani su spremni prodati obrabenog igrača Philippea Mexesa, pod uvjetom da je i Balotelli spreman smanjiti sedmična primanja u odnosu na trenutnih 129.000 eura u Cityju.

Bivši Interov igrač postigao je samo jedan ligaški gol ove sezone, a njegovi odnosi sa menadžerom tima Robertom Mancinijem dodatno su se pogoršali nakon svađe na treningu početkom januara, što je dovelo do njegove prodaje nakon dvije i pol godine provedene u klubu.

Galliani je naglasio da su ovog vikenda pregovori napredovali, ali da ništa nije konačno dogovoreno.
"Jučer je bilo 99.9 posto ne, danas je 99.5 posto ne. Situacija je drugačija u odnosu na jučer, a pregovori su obustavljeni do sutra ujutru'', kazao je Italijan.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji