Leaov šou za kraj! Milan ubedljiv protiv Verone u poslednjem kolu Serije A

Spuštena je zavesa u Seriji A, rešene su i poslednje dileme, Atalanta i Roma će u Ligu Evrope, Juventus u Ligu konferencije, a Verona i Spezia igraće baraž za opstanak u elitnoj italijnaskoj ligi.


Napoli je u u svečanom ambijentu završio šampionsku sezonu, a onda je u večernjem terminu odigrano poslednjih pet mečeva poslednjeg 38. kola Serije A.


Većina najvažnijih stvari se već znala, preostala je samo borba za Ligu Evrope i Ligu konferencije, kao i ko će pored Sampdorie i Cremonesea u niži rang – Verona ili Spezia.


Na kraju će Verona i Spezia morati da igraju baraž za opstanak u Seriji A jer su završili sa identičnim brojem bodova. I jedni i drugi su bili blizu podviga, ali su poraženi na gostovanjima Milanu, odnosno Romi.


Spezia je čak vodila u Rimu, ali je na kraju Vučica pobedila golom Paula Dybale u 89. minutu iz penala.


Verona je gostovala na San Siru gde je izgubila od Milana sa 3:1. Uspela je na trenutak da izjednači, ali je Rafael Leao golovima u 85. i 92. minutu doneo pobedu Rossonerima. Prvi pogodak simbolično je proslavio sa Zlatanom Ibrahimovićem, kome su navijači Milana pre meča priredili ovacije pošto na kraju meseca odlazi iz kluba.


Milan je tako sezonu završio na 4. poziciji sa 70 bodova i igraće u Ligi šampiona sledeće sezone.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji