Tonali u nadoknadi za radost Milana u Rimu! Milan preokrenuo u 92‘ i održao snove o Scudettu

Fudbaleri Milana savladali su Lazio (1:2) nakon preokreta u okviru 34. kola Serije A.


Moglo je i da prođe sa manje drame za izabranike Stefana Piolija s obzirom na to da su već od četvrtog minuta bili u zaostatku.


Sjajna kombinacija iz auta rezultovala je nonšalantnim centaršutem Sergeja Milinkovića-Savića koji je pronašao Ciru Immobliea u protivničkom šesnaestercu.


Vodeći strelac italijanskog šampionata ne propušta ovakve prilike, te je stigao do 26 gola u tok takmičenju ove sezone. Imobile je jedan od četiri igrača koji su u pet najboljih evropskih liga u prethodnih šest godina makar tokom tri postizao najmanje 25 ligaških pogodaka. Pored njega tu su Robert Levandowski, Cristiano Ronaldo i Leo Messi.


Lazio je na pauzu otišao sa prednošću, ali je ona anulirana odmah po povratku. Heroj Milana je po ko zna koji put bio Giroud na asistenciju Rafaela Leaa.


Činilo se da "rossoneri" ne mogu više od toga, te da će morati da se zadovolje samo sa bodom u nastavku borbe za Scudetto. Međutim, tu je na scenu stupio Sandro Tonali i u 92. minutu doslovno ugurao loptu u mrežu za trijumf njegove ekipe.

Ovim trijumfom je Milan slavio na sva tri ovosezonska susreta sa Laziom (dva u ligi i jedan u kupu), što se desilo po prvi put od sezone 2004/05.


Trenutno su prvi sa dva boda više od Intera (72), ali i utakmicom više. To tim Simonea Inzaghija stavlja u pol poziciju u samom finišu Serije A.


U narednom kolu Milan dočekuje Fiorentinu.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji