Serija A službeno kreće 20. lipnja

Talijanska vlada je prihvatila novi protokol FIGC-a te će se talijanski nogomet službeno nastaviti 13. lipnja polufinalima Coppa Italie, a Serie A kreće tjedan dana kasnije...

FIGC je u subotu vladi dostavio medicinski protokol za nastavak Serie A, a već za vikend su se javljale indicije da će sve strane s njim biti vrlo zadovoljne. No čekao se četvrtak i sud znanstvene komisije, a on je pozitivan i ministar sporta Vincenzo Spadafora je ponosno objavio kako nogomet u Italiji može krenuti.

"Bio je to vrlo koristan sastanak. Kao što smo uvijek govorili, nogomet će se nastaviti kad budemo stekli uvjete za sigurni nastavak, a znanstvena komisija je dala svoj blagoslov za protokole. Italija ponovno ustaje na noge i nogomet mora to pratiti. CTS se složio s protokolom, no potvrđena je apsolutna potreba za karantenom ako neki igrač bude pozitivan."

Serie A će krenuti 20. lipnja, vikend nakon prvih nogometnih utakmica u Italiji i polufinala Coppa Italia koja će se igrati 13. lipnja. Moguće je i igranje dvije utakmice tjedno kako bi se sve završilo do kolovoza.

"Dobili smo i garancije i da testiranje igrača neće utjecati na javno zdravstvo, a dobio sam i uvjerenje u planove B (doigravanja i razigravanja) i C (trenutna tablica) koji se mogu uvesti u slučaju suspenzije. To ja kao ministar ne mogu odlučiti, to je do Saveza. Sve u svemu, možemo kazati kako se sezona može nastaviti 20. lipnja."

Polufinale Coppe donosi uzvrate susreta Inter - Napoli i Milan - Juventus pa ćemo odmah po povratku talijanskog nogometa gledati velike dvoboje.

(Sportnet.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji