"Ovo nije demonizovanje fudbala" – ništa od nastavka Serije A?

Iako je nastavak italijanske Serije A bio na vidiku, čak planiran za jun mesec, od toga najverovatnije neće biti ništa.

Premijer Giuseppe Conti je pre nekoliko dana mogućnost povratka na teren fudbalera dodatno povećao popuštanjem mera i prelaska u "drugu fazu", kojom se dozvoljava korišćenje parkova i upražnjavanje sporta na otvorenom.

"Svi mi smo obožavatelji fudbala i voleli bismo da se što pre nastavi, ali pre svega moramo misliti na zdravlje igrača i posebno navijača, jer bi njihova masovna okupljanja mogla pogodovati novom razbuktavanju krize s koronavirusom. Ništa o tome još nismo odlučili, ali čim se stvore uslovi, nastavićemo sa Serijom A", rekao je Conti.

"Hoće li se i kada nastaviti Serija A? Ako želimo da suzbijemo bilo kakav rizik od širenja koronavirusa, treba da sledimo primere Holandije i Francuske. Iskreno, takav scenario je i kod nas sve bliži. Što se tiče povratka sportista treninzima, tu nema toliko problema, ali igranje takmičarskih utakmica, prvenstava to je već nešto potpuno drugačije i daleko rizičnije. Da sam na mestu predsednika klubova, počeo bih razmišljati o idućoj sezoni. Odluka koju je donela Francuska mogla bi usmeriti Italiju i ostale evropske zemlje da naprave isto. Čitajući izjave, čini mi se da je većina predsednika klubova Serije A sklona tome da se prekinuta sezona završi", istakao je Spadafora i dodao:

"Ovo nije nikakvo demonizovanje fudbala, kako nam neki prebacuju, to je ludo i pomisliti. Fudbal donosi ogroman novac celom sportu, ali i našoj ekonomiji, ali ako se njegov povratak ne može izvesti tako da bude siguran za sve njegove učesnike, moraćemo definitivno prekinuti ovu sezonu. Pozivam zato ključne ljude italijanskog fudbala da razmisle o Planu B", dodao je on.

Serija A je prekinuta 9. marta, a do kraja je ostalo 12 kola.

(B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji