Leonardo naružio Higuaina, Argentinac mora da se 'baci na posao'

Direktor Milana Leonardo imao je oštre riječi za Gonzala Higuaina, argetinskog napadača kojeg su ove zime selili u Chelsea.

Argentinac je došao u Milan na posudbu iz Juventusa, a klub ga može otkupiti za 36 miliona eura. Prolazio je iskusni napadač kroz loše periode, no Leonardo smatra da bi se morao 'baciti na posao'.

"Mora donijeti odluku i preuzeti odgovornost, a ne ovo standardno - da, ne, nisam siguran. Imao je teške trenutke koje mora ostaviti iza sebe i baciti se na posao. Nema smisla pratiti nagađanja i špekulacije. Trenutno je ovdje. S obzirom da je tako, treba se baciti na posao i raditi nešto za tim. Gol može promijeniti stvari, ali ako želi nastaviti ovdje, mora preuzeti određenu odgovornost".

Direktor italijanskog kluba potvrdio je da nije bilo ponuda za Borinija iz Shenzhena i Alena Halilovića iz Besiktasa.

"Nismo zaprimili formalne ponude za Borinija i Halilovića. Imamo 30 momčadi u timu, jasno je da će neki morati da odu. Riccardo Montolivo? Vidjet ćemo", istakao je Leonardo.

Zbog financijskog fair-playa Milan ne može baš lako da kupi igrače.

"Vrijeme prolazi i u međuvremenu propuštamo šanse. Malo je vjerovatno da će nam dati neke naznake u petak. Možemo raditi posudbe s opcijama za kupovinu, ali nisu svi spremni to da prihvate", jasan je Leonardo.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji