AC Milan Balkan: Leonardo naružio Higuaina, Argentinac mora da se 'baci na posao'

Leonardo naružio Higuaina, Argentinac mora da se 'baci na posao'

Direktor Milana Leonardo imao je oštre riječi za Gonzala Higuaina, argetinskog napadača kojeg su ove zime selili u Chelsea.

Argentinac je došao u Milan na posudbu iz Juventusa, a klub ga može otkupiti za 36 miliona eura. Prolazio je iskusni napadač kroz loše periode, no Leonardo smatra da bi se morao 'baciti na posao'.

"Mora donijeti odluku i preuzeti odgovornost, a ne ovo standardno - da, ne, nisam siguran. Imao je teške trenutke koje mora ostaviti iza sebe i baciti se na posao. Nema smisla pratiti nagađanja i špekulacije. Trenutno je ovdje. S obzirom da je tako, treba se baciti na posao i raditi nešto za tim. Gol može promijeniti stvari, ali ako želi nastaviti ovdje, mora preuzeti određenu odgovornost".

Direktor italijanskog kluba potvrdio je da nije bilo ponuda za Borinija iz Shenzhena i Alena Halilovića iz Besiktasa.

"Nismo zaprimili formalne ponude za Borinija i Halilovića. Imamo 30 momčadi u timu, jasno je da će neki morati da odu. Riccardo Montolivo? Vidjet ćemo", istakao je Leonardo.

Zbog financijskog fair-playa Milan ne može baš lako da kupi igrače.

"Vrijeme prolazi i u međuvremenu propuštamo šanse. Malo je vjerovatno da će nam dati neke naznake u petak. Možemo raditi posudbe s opcijama za kupovinu, ali nisu svi spremni to da prihvate", jasan je Leonardo.

(Sportsport.ba)

0 Komentara :

Objavi komentar

loading...
© 2012-2020 AC Milan Balkan
Design by Kollár