Capello: Higuain ne treba sada da ide iz Milana

Gonzalo Higuain bi vrlo lako uskoro mogao iz Milana da pređe u Chelsea gde bi ponovo sarađivao sa svojim nekadašnjim trenerom iz Napolija Mauriziom Sarrijem. Fabio Capello međutim tvrdi da to ne bi bio dobar potez za argentinskog napadača.

Gonzalo Higuain je trenutno na pozajmici u Milanu iz ekipe Juventusa i ta pozajmica traje do kraja sezone, međutim postoji mogućnost da on u januaru pređe u Chelsea. Kako mediji pišu u Milan bi mogao da pređe Alvaro Morata koji se ne snalazi ni ove sezone na "Stamford bridgeu". Ni Higuain baš kao ni Morata nije u najboljoj formi jer je postigao svega osam golova na 21 utakmici u svim takmičenjima.

Fabio Capello, koji je sa Higuainom sarađivao u Realu, smatra da Argentinac nikako ne bi trebalo da napusti Milan, a Capello veruje da bi Gonzalo mogao da pronađe svoju najbolju golgetersku formu do kraja sezone.

"Izvukao sam najbolje od njega u Realu. Mislim da je i dalje pod utiskom promašenog penala protiv Juventusa u novembru. Video sam ga da igra veoma daleko od gola. Nadam se da će za Milanovo dobro on preći preko te mentalne blokade i da će postići mnoog golova do krjaa sezone. On neosporno ima kvalitet", poručio je Capello.

"Sećam se kada sam došao u Juventus i Davide Trezegeut je hteo da ide. Rekao sam da ostane jer mi je bio važan. Moj je osećaj da Higuain želi da ide da igra za trenera koji zna njegove kvalitete i koji može da ga koristi. Milan nema nikoga isturenog. Ako bi Higuain igrao kao Higuain, onda nema mnogo boljih igrača od njega. Treba da ga pitamo šta hoće i da li želi da ostane ili ne".

Higuain inače želi da ponovo sarađuje sa Mauriziom Sarrijem pod čijim je vođstvom u Napoliju postigao 36 golova u sezoni 2015/16.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji