Gattuso: Dajte da ne pravimo budale od sebe...

Trener Milana pred petu rundu Lige Evrope...

Da li je put do Lige šampiona lakši preko Serije A ili Lige Evrope i koliko Milan zaista zanima da daleko dogura u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju? To su sve legitimna pitanja koja zanimaju navijače i ljubitelje fudbala uopšte, a trener Rossonera Gennaro Gattuso pred utakmicu sa Dudelangeom zdravorazumski razmišlja i indirektno odgovara da je glavni cilj, iliti bolje reći obaveza igrača da od sebe ne naprave budale.

Podsetimo, Milan je u Luksemburgu slavio teškom mukom sa 1:0, pogotkom Gonzala Higuaina, tako da Gattuso ne dozvoljava nikakvo opuštanje, bez obzira što se radi o daleko najmanjem timu u Ligi Evrope, a verovatno i najslabijem u igračkom smislu...

"Oni znaju da igraju, rade to kao tim i naterali su nas da patimo u prvom meču", kazao je šef struke sedmostrukog prvaka Evrope.

"Zato moramo da budemo svesni da bez ozbiljnog zalaganja nećemo moći do bodova. Mnogo nam je trebalo da bismo osvojili tri boda na njihovom terenu, dobro smo to upamtili. Situacija je prilično jasna. Ako pogledate stanje u grupi očigledno je - ne pobedimo li dovešćemo sebe u jako tešku situaciju. Uostalom, ne treba da pravimo budale od sebe", poručio je Gattuso.

Milan posle Dudelangea ide u Pirej i zbog toga ne sme ni da pomišlja na kiks sutra.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji