Milanov plan za dovođenje Milinkovića

Nisu spiskali 200.000.000 evra kao protekle sezone, ali čini se da su navijači danas čak i zadovoljniji obavljenim poslom nego lane.

Leonardo Bonucci se svakako nije snašao na San Siru, a dolasci Mattie Caldare i pre svega Gonzala Higuaina raspalili su maštu navijača. Međutim, sportski direktor Leonardo svestan je da su Juve i Inter ipak daleko ispred pa navodno pokušava da u poslednjim danima prelaznog roka baci još jednu bombu u Milanu.

Iako je pre nekoliko dana i sam rekao da je Sergej Milinković Savić u ovom trenutku preskupa opcija za Rossonere italijanski mediji pišu da Leonardo nije sasvim odustao, već da razmišlja kako bi mogao da prikupi oko 110.000.000 do 120.000.000 evra da dovede srpskog reprezentativca. Nešto izvodljivije su kupovine Juliana Draxlera, pa tek onda Anthony Martiala iz Manchester Uniteda ili Quensey Promesa iz moskovskog Spartaka, ali nam se čini da je cela priča i dalje na dugačkom štapu.

Ipak, prenosimo je jer dosta govori o tome kako na San Siru razmišljaju o nekim drugim igračima.

Pare utrošene na Higuaina i Caldaru (Pepe Reina, Ivan Strinić i Alen Halilović su stigli kao slobodni igrači) već su nadoknadili prodajom Leonarda Bonuccia (35.000.000/Juventus), Nikole Kalinića (15.000.000/Atletico Madrid), Mbayea Nianga (12.000.000/Torino), Manuela Locatellija (12.000.000/Sassuolo), Gianluce Lapadule (11.000.000/Genoe)…

U budućnosti, novac bi u kasu mogao da unese i Andre Silva ako Sevilla otkupi njegov ugovor, Luka Antonelli je prešao u Empoli i bar je jedna plata manje na računu, kofere pakuju i Cristian Zapata i Riccardo Montolivo, mada se od njih ne očekuje velike zarada (obojicu želi Bologna, Kolumbijac može i u Cagliari), krajnje je neizvesna sudbina Carlosa Bacce.

Ali sve to potpada pod rasterećenje budžeta. Milanu treba i keš. I tu dolazimo do najzanimljivijeg dela, jer Leonardo bi bio spreman i da rizikuje ako bi mogao do nekog od zvučnih pojačanja, a više listova i dalje tvrdi da mu je Sergej Milinković Savić posebno interesantan. Mi i dalje nismo ubeđeni da Rossoneri imaju novca da zadovolje finansijske prohteve Lazievog gazde Claudia Lotita, ali svakako je zanimljivo čuti ko to sve nije nedodirljiv kod Leonarda.

A prvi je – Gigio Donnarumma! Mladi golman za koga su Rosoneri svojevremeno tražili i 100.000.000 evra bi posle jedne razočaravajuće sezone mogao da ode i za više nego duplo manje. Na Apeninima se piše: za oko 40.000.000. PSG je odavno zainteresovan, mada ne deluje da bi sada mogao da krene po Donnarummu. Tu je i Riccardo Rodriguez, ovog se leta dovodio u vezu sa Arsenalom, ta je dakle priča propala, a Milan bi ga dao za oko 20.000.000. Ni za njega se trenutno ne otimaju.

Varijanta je i Giacomo Bonaventura, Leonardo ga ne vidi kao nezamenljivog, s tim da bi u tom slučaju više mogao da dobije ako bi ga poslao u Lazio da obori Sergejevu cenu, no što bi mogao da uzme na obeštećenju.

Petak, 20 časova. Kraj prelaznog roka u Italiji. Do tad Milan ima fore.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji