Milan igra za spas sezone

Na Olimpijskom stadionu u Rimu, u finalu Kupa Italije, sastaju se Juventus i Milan. Poslednje međusobno finale dva velikana sa Apenina odigrali su 2016. godine, a tijumfovao je Juventus.

Juventus je na putu do finala pobjeđivao Genou (2:0), Torino (2:0) i Atalantu (dva puta po 1:0), dok je Milan bio bolji od Verone (3:0), Intera (poslije produžetaka sa 1:0), te Lazia u polufinalu nakon penala pošto je u dvomeču bilo 0:0.

Torinski tim se bori za trofej u Kupu, a u narednom kolu prvenstva bi mogao osovjiti i titulu prvaka protiv Rome.

"Da, želimo da iz Rima donesemo dva trofeja i to je naš jedini cilj. Kup Italije je jednako važan u ovom trenutku kao prvenstvo, čak i važniji, jer je finale meč u kojem nemamo pravo na grešku", rekao je trener "stare dame" Massimiliano Allegri.

Milan je Juventusu bio rival u finalu 2016. kada je poražen nakon produžetaka golom Alvara Morate.

"Juve je jači i favorit je za trofej, ali fudbal je igra u kojoj bolja ekipa ne mora uvijek i da pobijedi. Motivisani smo da uzmemo trofej i napravimo sezonu boljom nego što jeste", poručio je trener Milana Gennaro Gattuso.

Lakši put do finala je imao Juventus, ali oba tima karakteriše da u Kupu ove sezone nisu primili gol..

Juventus je posljednje tri godine osvajao Kup, ima ukupno 12 u istoriji, dok Milan na pobjedu u ovom takmičenju čeka još od 2003.

(Vijesti.me)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji