Drama na San Siru i VAR šou u Italiji! Milan okrenuo Chievo, Liga šampiona na pet bodova!

Muke Tantalove! I nova pobeda, peta u nizu u Seriji A koja ostavlja Milan u trci za Ligu šampiona!

Možda je ovo dan sjajnog Intera i njegovog najboljeg igrača - četvorostrukog strelca u Đenovi, Maura Icardija, ali nema sumnje da svu pažnju zaslužuju i Rossoneri kojima genaro Gattuso nije doneo samo rezultatsku stabilnost, već i šampionski, ili bolje reći pobednički gen. Uvek nezgodni Chievo maltretirao je sedmostrukog prvaka Evrope više od 80 minuta, da bi dugo osporavani Portugalac Andre Silva svojim drugim vezanim golom u Calciu doneo velika tri boda domaćinu - 3:2.

Vodio je Milan golom Hakana Calhanoglua; u smiraj prvog dela Leteći magarci su okrenuli preko Stepinskog i Inglezea u roku od dva minuta, a onda je početkom drugog poluvremena VAR "pogurao" domaćina i priznao gol Patricka Cutronea, koji sudija prvobitno nije priznao zbog ofsajda.

Nije Milan blistao, nego su za razliku od nekih ranijih utakmica, kada su neki drugi ljudi sedeli na klupi, njegovi fudbaleri u šortsevima imali "ono" što je prekopotrebno za ovakve utakmice. I naravno, ključna izmena Gennara Gattusa koji već u 60. minutu izbacuje beka Borinija i ubacuje Andrea Silvu. Tom prilikom menja i formaciju. Hrabrost dolazi na naplatu osam minuta pre kraja utakmice kada Portugalac "probija" vrlo dobrog dekicu Sorentina.

U sudijskoj nadoknadi Rosoneri su imali priliku da potvrde trijumf, opet im je pomogao VAR, kada je "dosudio" penal zbog igranja rukom Nenada Tomovića, međutim Franck Kessie nije bio precizan sa bele tačke.









Milan u narednom kolu igra derbi sa Juventusom.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji