Koliko je novca potrošio Milan?

Ekipa Milana ovog ljeta je bila veoma aktivna na fudbalskoj tržnici.

Rossoneri su u prelaznom roku promijenili gotovo kompletan tim, a na San Siro su uspjeli dovesti nekoliko veoma poznatih imena.

Najzvučnije pojačanje, koje je izazvalo velike turbulencije u Italiji je Leonardo Bonucci, kojeg su doveli iz velikog rivala Juventusa za 42 miliona eura.

 Izvršni direktor italijanskog velikana Marco Fassone otkrio je potrošenu cifru na pojačanja, a ona iznosi više od 230 miliona eura. Također, cifra koju će izdvojiti ove sezone za plate je ogromna i ona iznosi između 110 i 120 miliona eura.

"Iskreno, očekivalo smo da ćemo izdvojiti manje novca za pojačanja, a više za plate. Potrošili smo više od 230 miliona eura na nove igrače i zbog toga smo zahvalni predsjedniku, koji je dozvolio velike troškove. Brojke su velike, ali postoji mogućnost da i mi prodamo nekog, jer je transfer rok u nekim zemljama još otvoren. Očekujem zaradu od 60 miliona eura od prodaje igrača", rekao je Fassone, te je spomenuo i plate koje je klub dogovorio s igračima.

"Plate igrača za ovu sezonu iznose između 110 i 120 miliona eura. S obzirom na budžet kojeg smo imali, zadovoljni smo napravljenim i napravili smo praktički sve što smo željeli", dodao je izvršni direktor Milana.

Rossoneri su u novu sezonu Serije A ušli s dvije pobjede. Ipak, igra još uvijek nije na pravom nivou, pa tek treba očekivati pravu sliku kluba koji je promijenio kompletan tim.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji