Stižu pozitivni signali, Donnarumma hoće da ostane u Milanu?! Određen novi dan D, Raiola u Poljskoj

Telenovela “Donnarumma” se nastavlja, danas imamo novu epizodu… Jučerašnje najave da će Milan i Gianluigi Donnarumma posle totalnog kolapsa u odnosima, opet započeti pregovore o novom ugovoru sada dobijaju sve jače potvrde. Dobar deo italijanskih medija jutros tvrdi da je Donnarumma spreman da razmisli o novom ugovoru i da opet priča sa Milanom.

Kakve su šanse da se dogovore i pređu preko svega? To već niko ne zna…

Iz Poljske gde se Donnarumma nalazi sa mladom reprezentacijom na EP, stižu pozitivni signali da mladi golman želi da sasluša novi Milanov predlog o produženju ugovora. Do Milana je stigla Donnarummina poruka: “Hajde da opet pričamo”.

Šta je Donnarummu nateralo da omekša stav?

Govori se o nekoliko faktora. Prvi je pomirljiv ton generalnog direktora Marca Fassonea koji je poručio da bi klub dočekao Gigia raširenih ruku ako promeni odluku, a da bi to uradili i navijači što znači da bi klub stao iza igrača i zatražio kolektivni oproštaj među navijačkom armijom. Fassone ne pada u vatru, pokušava da spusti tenzije, a Mino Raiola je već rekao da ima dobar odnosa sa njim i da mogu opet da pričaju.

Druga stvar jer to što je Donnarumma zabrinut za sledeću sezonu jer je video da je Milan ozbiljan u nameri da ga pošalje na tribine i da već traži zamenu. Italijan ne želi da izgubi celu sezonu u karijeri. Treći razlog je činjenica da na horizontu nema nijedne konkretne ponude nekog velika i garancije da bi Donnarumma branio tamo sledeće sezone. U ovom trenutku, nije realna opcija za prvog golmana Real Madrida, Juventusa ili Manchester Uniteda. PSG i ostali nisu tako primamljive opcije… Prostije rečeno: Nema gde!

Za optimistične signale je zaslužan i Milanov prelazni rok, odnosno ozbiljnost Rossonera na letnjoj pijaci pošto su zaista mnogo uradili na jačanju tima i Donnarumma može sebe da zamisli sa Milanom u Ligi šampiona.

Najveći problem je odnos Mina Raiole i Milana. Ako tu dođe do otopljavanja, onda je sve moguće, pa i potpisivanje novog ugovora između Milana i Gianluigija Donnarumme. U priču se opet uključio i Adriano Galliani koji pokušava da omekša Raiolu sa kojim se zna dugo godina i natera ga da pruži novu i poštenu šansu Milanu.

Raiolin rođak i prvi saradnik Enzo je odleteo u Poljsku da razgovara sa Donnarummom i vidi koliko je on zaista raspoložen da počne nove pregovore sa Milanom i pod kojim uslovima. Klub sa San Sira je već odredio i novu granicu za konačan dogovor. Čekaće Donnarummu do 3. jula kada počinju pripreme i do tada će na “stend-baju” držati sve pregovore sa drugim golmanima poput Perina, Neta, Lena ili Rui Patriscia koji se pominju.

Situacija je bolja nego pre dva dana, pritisak javnosti očigledno utiče na Donnarummu, ali na kraju će odluku donti Raiola…

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji