DONNARUMMA JOKER MILANA Vratar u zamjenu za dva nogometna majstora

Desetka, koju su kroz bogatu povijest nosile legende poput Giannija Rivere, Dejana Savićevića, Ruuda Gullita, Zvonimira Bobana, Manuela Rui Coste, Clarence Seedorfa, ponovno je slobodna u Milanu odlaskom Keisukea Honde, kojem je istekao ugovor.

Rossoneri su do sada doveli braniča Mattea Musacchija (Villarreal), lijevog beka Ricarda Rodrigueza (Wolfsburg), veznjaka Francka Kessiea (Atalanta) i napadača Andre Silvu (Porto), dok su dolasku također jako blizu kapetan Lazija Lucas Biglia te desni bek Atalante Andrea Conti.

Milan je s novim kineskim vlasnicima odmah krenuo pojačavati momčad uoči sljedeće sezone, u kojoj se žele plasirati u Ligu prvaka te stići što dalje u Europa ligi.

Međutim, predsjednika Yonghong Lija, izvršnog direktora Marca Fassonea i sportskog direktora Massimiliana Mirabellija šokirala je odluka mladog 18-godišnjeg vratara Gianluigija Donnarumme, koji je odbio produžiti ugovor unatoč ponudi od pet milijuna eura po sezoni, pa će sljedećeg ljeta biti slobodan igrač.

Iako je Yonghong Li rekao kako će Donnarumma godinu dana provesti na tribini te kako Milanu ne znače ništa 30-40 milijuna eura koliki bi izgubio ako ne proda sjajnog vratara ovog ljeta, čini se kako čelnici velikana sa San Sira spremaju iskusnu taktiku.
I dok tvrde kako drugi vratar talijanske reprezentacije nije na prodaju, zapravo ga planiraju iskoristiti na putu do nove desetke za sljedeću sezonu. Dobro je poznato kako su najveći favoriti za transfer Donnarumme Real Madrid i PSG, pa klub iz Lombardije ima jasan plan.

Gazzetta dello Sport tvrdi da je Fassone već razgovarao s predsjednikom Reala, Florentinom Perezom, te kako postoji mogućnost da dođe do zamjene. Donnarumma ode u Madrid, a u Milan stigne - James Rodriguez. Kolumbijac koji sigurno napušta Santiago Bernabeu i koji se već oprostio od navijača.

Zanimljivo, njegov menadžer je čuveni Portugalac Jorge Mendes, koji je nedavno dogovorio dolazak Ande Silve u Milan, a tom prilikom poručio da će talijanski velikan ponovno biti velik na terenu, pa bi mogla eksplodirati dupla transfer bomba, nakon koje bi bila zadovoljna oba kluba. Rodriguez je ove sezone u 33 utakmice zabio 11 golova i upisao 13 asistencija za Real.

S druge strane, ako PSG bude želio vratara, Rossoneri i tu imaju svoj zahtjev, a to je Lucas Moura. Sjajni Brazilac mogao bi biti dio cijele priče ako Donnarumma krene prema Parizu, a da bi Milan dobio strašnog igrača, svjedoči i to da je u završenoj sezoni potpisao 19 pogodaka i upisao 11 asistencija u 53 susreta za francuskog doprvaka.

Dakle, Milan je pretvorio Donnarummu u jako važnu kartu na putu do kapitalca koji mu je potreban u ofenzivnom dijelu momčadi i kojeg vjerojatno čeka legendarna desetka.

(Index.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji