Derbi na Artemio Franchiju: Fiorentina - test zrelosti za Rossonere!

Posle trijumfa nad Sampdoriom i Laziom, Montelin tim na teškom gostovanju ima priliku da pokaže da je kandidat za vrh tabele

Klima u Milanu se polako popravlja, a gostovanje Fiorentini može biti jedna od prekretnica za mladi tim Vincenza Montelle. Rezultatski, situacija je identična kao kod Siniše Mihajlovića prethodne sezone. Milan ima devet bodova posle pet kola kao i kod Mihe. Ali suština je ipak drugačija...

Pred Montellu nisu postavljena očekivanja kao pred Mihajlovića prošle sezone. Montella nije dobio pojačanja u vrednosti od 100.000.000 evra već C klasu sa fudbalske pijace koju nisu želeli ostali. Ipak, Arepolanino je uspeo da od toga što je imao na raspolaganju sklopi pristojan tim. Prvo je dobro snimio situaciju onoga što zatekao u timu, pa je Milan neočekivano pojačanje dobio u Susu kojeg su prethodni treneri ignorisali. Pronašao je pravu poziciju Niangu, a od Carlosa Bacce uspeva da izvuče maksimum i Kolumbijac ponovo uživa na terenu.

"Biće to izuzetno težak meč, videćemo šta će se desiti, jer smo još u procesu razvoja. Težnja svakog trenera je da vidi nešto više od svog tima, a ja sam veliki optimista kada je ovaj posao u pitanju. Svaki trener je zadovoljan kada može da radi sa mladim igračima, jer to znači da gradimo tim za budućnost", rekao je Montella, koji se vraća na mesto gde je ostavio trag kao trener.

Milanova jedina mrlja od početka sezone je poraz na svom terenu od Udinesea. Faktički, to je bio najlakši meč s Rossonere i najslabiji rival od početka šampionata, ali oni su izgubili golom u 89. minutu. Da je pobeđen Udineze, reklo bi se da je Milan sjajno otvorio sezonu. Ovako, poraz od Udinezea je samo potvrdio koliko ovaj tim i dalje ima mana iako se čini da je Montela na dobrom putu da ih zamaskira. Pobeđeni su Sampdoria, Torino i Lazio koji su timovi iz sredine tabele i s kojima je Milan prethodnih godina imao muke. Poraz je upisan još u Napulju, ali to je bilo očekivano i Milan je čak iznenadio dobrom igrom u jednom periodu kada je izjednačio.

Meč protiv Fiorentine je prvi pravi test da li Rossoneri mogu da se posle dve godine domognu plasmana u Evropu. Jer Viola je direktan konkurent i pripada grupi od pet najjačih timova u ligi. Montella dobro poznaje ovaj Fiorentinin tim jer ga je on sklopio, a Paulo Sousa samo unapredio. Ljubičasti imaju sve ono za čim Montella traga u Milanu – kontinuitet, uigranost, pozitivan mentalitet. Ali i oni će biti na testu jer pobede protiv slavnog Milana više nisu džekpot, već neka stvar moranja s obzirom na situaciju prethodnih godina.

"Milan možda neće biti u stanju da se bori za Scudetto, ali u trci za sam vrh tabele imaju mesta. Imaju jak klub, kvalitetne igrače i velikog trenera, koji uvek drži kontrolu igre. Moramo da pokušamo da budemo efikasniji, jer nam samo dobri rezultati mogu pomoći da steknemo još veću veru u sebe", rekao je Suosa.

U prethodnih 10 međusobnih duela, Milan je samo dva puta savladao Fiorentrinu koja mu je tradicionalno težak protivnik, tako da Montella zaista juri veliki kapital na stadionu gde ga pamte po dobrom. Derbi između Fiorentine i Milana počinje u 20.45, uz direktan prenos na kanalu Arenasport 3, kao i na našem blogu OVDE.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji