Mihajlović: Atalanta prelomna tačka

Trener Milana Siniša Mihajlović smatra da je meč sa Atalantom najvažniji za tim od početka sezone.

Nakon velike krize na početku, "Rossoneri" su vezali tri pobede krajem oktobra i priključili se borbi za Ligu šampiona.

"Ovo nam je najvažnija utakmica sezone jer će nam omogućiti da na teren izlazimo mirniji. Nadam se da navijači shvataju važnost meča, igrači zaslužuju pune tribine nakon poslednje utakmice (Lazio 3:1)", rekao je Mihajlović.

Uprkos tome što njegov tim trenutno ima najbolju seriju u prvenstvu, Mihajlović upozorava igrače da se ne opuštaju.

Raspored Milana:

Milan – Napoli 0:4
Torino – Milan 1:1
Milan – Sassuolo 2:1
Milan – Chievo 1:0
Lazio – Milan 1:3
07.11. Milan – Atalanta
21. 11 Juventus – Milan
28. 11 Milan – Sampdoria

"Moramo da nastavimo ovako. Protiv Lazia smo dokazali da smo jedinstveni. Trenutno je više aplauza nego kritika, ali potreban je veći balans. Nismo bili loši kada smo gubili, nismo perfektni ni kada pobeđujemo, nismo rešili probleme", istakao je Mihajlović.

Srpski trener je bio pod velikim pritiskom pre serije pobede, pretio mu je otkaz na San Siru.

"Vratili smo se na pravi put, ali, ako ne pobedimo u subotu, opet će nas kritikovati i sve dobro što smo uradili će biti dovedeno u pitanje. Ne smemo to da dozvolimo", istakao je trener Milana.

Tokom krize rezultata Milan je igrao u formaciji 4-4-2, a serija pobeda počela je kada ga je Mihajlović promenio u 4-3-3.

"Probali smo sistem koji nije funkcionisao, u budućnosti ćemo možd opet da ga menjamo. Ne postoji savršene formacije, ali nam ova omogućuje da budemo kompaktniji i igramo između linija", objasnio je Mihajlović.



Spekuliše se da Keisuke Honda želi da napusti Milan nezadovoljan statusom, a Mihajlović ne otpisuje moguće odlaske.

"Kada si u Milanu moraš da se osećaš dobro. Ako neko želi da ide, može. Mislim da je Honda imao priliku da igra. Niko nije ključan, nemamo ni Maradonu ni Messija u timu, svi moraju da rade naporno tokom nedelje, ili nikad neće dobiti šansu", istakao je Miha.

"Moraju da budu strpljivi i čekaju priliku, pre ili kasnije svako će je dobiti jer će biti povreda, suspenzija. Ne treba da se ljute na mene ako igraju malo, već na sebe. Teren odlučuje", dodao je srpski stručnjak.

Milan je iz sredine tabele stigao do šeste pozicije, a Mihajlovićev cilj su prve tri, odnosno Liga šampiona.

"Sada ne smemo da gledamo tabelu. Moramo da idemo od utakmice do utakmice i pokušamo da osvojimo što je moguće više bodova. Dobro smo radili na oporavku, sada smo na poziciju koju zaslužujemo, ništa nismo ukrali. Istovremeno, nedostaju nam neki bodovi za koje nadam se da ćemo nadoknaditi tokom sezone. Cilj je plasman u LŠ, neće biti lako jer je mnogo jakih ekipa. Ako pobedimo sutra, to će biti prelomna tačka", zaključio je Mihajlović.

(B92.net)
Noviji Stariji