Mihajlović: Ciljamo prva tri mesta, uz jedno-dva pojačanja i titulu

Šef stručnog štaba "Rossonera" o pritisku, očekivanjima, Mourinhu, Guardioli, Kloppu, igračima...

Trener Milana Siniša Mihajlović izjavio je za Gazzettu dello Sport da ne oseća pritisak na klupi lombardijskog kluba, te da ga raduje ambiciozan projekat Adriana Gallianija i Silvia Berlusconija.

"Počeli smo od "nule". Doveli smo nove igrače, promenili sistem rada, koncept igre i ponašanje. Spremni smo za novu sezonu", veruje Miha.

"Pritisak? Ne, više osećam odgovornost. Ne bojim se da preuzmem rizik i da se suočim sa izazovima. Gledam ih u oči i znam da ću ih prevazići", samouveren je srpski trener.

Bivši šef stručnog štaba Sampdorije nada se vrhu u Seriji A.

"Verujem da ćemo završiti na nekome od prva tri mesta. Ako budemo doveli još nekoga, jednog ili dva igrača, možemo napraviti veći skok", kazao je Mihajlović koji nije želeo da govori o imenima.

Nekadašnjem selektoru Srbije pomaže Emilio de Leo koji je zadužen za analizu protivnika.

"Neke stvari sam naučio istražujući kako rade Mourinho, Guardiola, Klopp, Wengere... Postoje fudbalski aspekti gde trener mora da bude direktno prisutan i drugi gde mora da postoji poverenje u zaposlene. Želim da moje osoblje radi sa zadovoljstvom. Svako zna šta mu je posao. Igrači bi trebalo da znaju u svakom trenutku šta treba da rade. Ne ljutim se ako izgubimo, ali se ljutim ako ne ispoštujemo dogovor. Kada počne utakmica, 80 odsto je do nas, a 20 odsto je prilagođavanje protivniku. Moramo biti organizovani i znati šta želimo. Jedan organizuje igru, drugi se otkriva, treći ide u dubinu... I na kraju analiziramo kako je ko odradio svoj zadatak".

Ne brine ga da li će Carlos Bacca i Luiz Adriano pronaći zajednički jezik u navali.

"Veliki igrači govore istim jezikom i razumeju se. Problem može nastati ako je jedan jak, a drugi slab i nizak, a to nije naš slučaj. Imaju specifične zadatke u odbrani, ali su slobodni da izraze svoje talente i potraže alternative", dodaje bivši trener Sampdorie...

Ključ uspeha, prema njegovim rečima, leži u motivaciji.

"Najvažnije je "trenirati" glavu. Ako toga nema, onda ništa neće biti kako treba. Potrebno je vratiti igračima želju da rade. Oni koji su u Milanu moraju pružiti sve od sebe i visoko podignute glave napustiti teren, to je obaveza. Lako je reći, a teško učiniti. Zahtevam poštovanje i pravednost, a ako ih želim, moraću prvi ja da se vodim tim principima", podvukao je Mihajlović.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji