Zato je Maldini velikan: Odbio sam Chelsea, "Rossoneri" su moj život

Malo je igrača poput Paolo Maldinija koji je sinonim za jedan veliki evropski klub.

Defanzivac nikada nije napustio Milan u svojoj karijeri, a otkrio je da je imao ponudu Chelsea da pređe na Stamford Bridge, ali ju je odbio.

Bivši igrač i trener Plavaca Gianluca Vialli je pokušao da dovede Maldinija u London, ali defanzivac je pokazao da nije kao Fernando Torres i Andriy Shevchenko.

„Vialli me je zvao i želeo je da me odvede u Chelsea za iskustvo u Engleskoj. Uvek sam mislio da moj sportski život treba da počne, traje i završi se sa bojama "Rossonera" na mojim leđima“, objasnio je  Maldini.

Sedam puta šampion Italije, pet puta osvajač Lige šampiona, a Italijan je otkrio koja je njegov omiljen momenat u karijeri.

„Najbolja uspomena mi je finale Liga šampiona 2003. godine protiv Juventusa. Skoro 40 godina pošto je moj tata podigao trofej na engleskom tlu, ja sam uradio isto sa trofejom koji Milan nije osvojio devet godina. Bio je to super momenat, najbolji u mojoj karijeri“.

Iako je sinonim za klub Maldini se nije slagao sa navijačima Milana.

„Moja poslednja utakmica za Milan je igrana u Florenzi 30. maja 2009. godine. Ljudi su me slavili kao da sam igrač Fiorentine. Bio je to divan kraj moje priče“, završio je Maldini.

(MozzartSport.com)
Noviji Stariji