Milan protiv Fiorentine za treću poziciju

Honda u duelu sa Pasqualom
Posljednju utakmicu osmog kola Serie A će odigrati Milan i Fiorentina (20:45).

Domaćini su odmorni, ove sezone ne igraju europska natjecanja, dok su gosti u četvrtak s 1:0 slavili kod Paoka u Solunu, u sklopu Europske lige.

Milan je četvrti na ljestvici i traži svoju treću domaću pobjedu, odnosno treću uzastopnu pobjedu. Nakon dvije pobjede na početku sezone, momčad Filippa Inzaghija je usporila s domaćim porazom (1:0) od Juventusa i dva remija na gostovanjima (Empoli i Cesena). No, pobjedama su se vratili u posljednje dvije utakmice (2:0 protiv Chieva i 3:1 kod Hellas Verone).

Ono što brine navijače Milana je obrana. Dok je napad najefikasniji u ligi, obrana je primila 10 pogodaka, najviše od prvih osam momčadi na tablici. Trener Inzaghi je nakon 2:0 pobjede nad Chievom želio i protiv Verone završiti bez primljenog pogotka, ali tri minute prije kraja obrana crveno-crnih je primila pogodak.

Fiorentina je loše krenula u sezonu, ali se popravila. Nakon pobjede nad Interom (3:0), navijači su očekivali i pobjedu kod kuće protiv Lazia. No poraz 2:0 je šokirao mnoge. Momčad iz Firence igra i Europsku ligu gdje imaju stopostotni učinak. Postigli su i primili po pet pogodaka u sedam utakmica Serie A.

U dvoboju ovih momčadi posljednjih sezona, postignuta su najmanje dva pogotka po utakmici. Milan je neporažen u posljednje četiri utakmice, a navijači Fiorentine se nadaju da će se nastaviti serija pobjeda u Milanu (posljednje tri međusobne utakmice).

Jučer su svoju utakmicu odigrali Sampdoria i Roma, igrali su bez golova, Milan ako ostvari pobjedu večeras "preskočiće" Sampdoriu i popeće se na 3. poziciju, a primaći će se drugoplasiranoj Romi na dva boda.
Noviji Stariji