Milan nemoćan na "Olimpicu"

Fudbaleri Rome ušli su sa osam, odnosno ekipa Milana sa pet uzastopnih pobeda u međusobni duel u okviru prve utakmice 35. kola Serije A.

Prvi su nastavili u tom ritmu, drugi stali: Roma - Milan 2:0 (1:0). Strelci za domaće bili su Miralem Pjanić u 43. i Gervinho u 65. minutu, za pobedu koja "vučicu" vraća na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Juventus, s tim da šampion gostuje slabašnom Sassuolu.

S pet pobeda u nizu, ekipa Clarencea Seedorfa približila se na pet bodova zaostatka za Interom, timom koji se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u Ligu Evrope. Posle ovog rezultata, a u nedelji uoči "Derby-a della Madonnina", Milanu je neophodna pobeda Napolija nad Interom da bi zadržao kakve-takve šanse za Evropu naredne sezone.

Milan je ostao samo sa jednom pobedom u Rimu, nad Romom, u poslednjih deset sezona (!?). Ekipa Rudy-a Garcije nastavila je da melje protivnike ove sezone, sve osim Juventusa i Napolija, koji su jedini uspeli da nadigraju Rimljane u dosadašnjih 35 kola.

Možda ljučna utakmica za Milan da se dokopa mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope biće 4. maja, kada se igra gradski derbi.
Noviji Stariji