Liverpool u nemogućoj misiji – Kako dovesti El Shaarawy-a

Prema pisanju engleskih medija, Liverpool ima velike ambicije da u svoje redove dovede napadača Milana, El Shaarawy-a, s obzirom na to da klubu sa Enfilda nedostaje zamena u napadu za Luisa Suareza i Daniela Sturridga.

Kako engleski mediji navode, El Shaarawy se nalazi na vrhu liste želja crvenih u zimskom prelaznom roku.

Ovaj italijanski internacionalac se konstantno dovodi u vezu sa odlaskom sa San Sira, iako vlasnici milanskog kluba čvrsto ostaju pri stavu da neće prodati mladog napadača.

El Shaarawy, koji je trenutno van terena zbog povrede stopala, pojavio se na velikoj sceni prošle sezone postigavši 16 golova na 37 utakmica serije A. Međutim, nekoliko slabijih izdanja u drugom delu sezone, pokazali su da još uvek ima dosta prostora za njegov napredak.

Ovaj dvadesetogodišnji fudbaler je dosad zabeležio 10 nastupa za italijanski nacionalni tim, ali će morati mnogo truda da uloži kako bi se našao u sastavu Azzurra na Svetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

S obzirom na to da engleski klub ne uspeva da obezbedi nastup u Ligi šampiona svake sezone, pitanje je da li bi ova sredina bila dovoljno privlačna igraču takvog kvaliteta kao što je El Shaarawy i da li on uopšte želi da ode sa San Sira.

U svakom slučaju, da li će ova spekulacija engleskih medija postati stvarnost, ostaje da se vidi u zimskom prelaznom roku.
Noviji Stariji