Milanovo treće pojačanje: Ništa od Torreire, plejmejker stiže sa Kupa afričkih nacija!

Posle Radeta Krunića i Thea Hernandeza, Milan je završio i treće pojačanje.

Novi član Rossonera će postati Ismael Bennacer, alžirski vezista iz Empolija koji trenutno pruža sjajne partije na Kupu afričkih nacija. On će se posle reprezentativnih obaveza pojaviti na lekarskim pregledima i potpisati ugovor na pet godina vredan 1.300.000 evra po sezoni.

Milan je sinoć postigao dogovor sa Empolijem oko kupovine veziste koji se ovog leta pominjao kao želja Napolija, Fiorentine, Lyona, Lazia, Genoe i još nekih klubova. Međutim, niko od njih nije pristao da plati ono što je Empoli tražio. Na kraju je Milan potpuno niotkuda ušao u priču i dogovorio transfer.

Italijanski Sky javlja da je dogovor postignut po formuli: 16.000.000 evra fiksno i 1.000.000 evra kroz bonuse. Empoli je tražio 15.000.000 evra i 3.000.000 kroz bonuse ali je na kraju pristao na Milanovu ponudu. Doduše, Gazzetta javlja da fiksno obeštećenje iznosi 13.000.000 evra i nepoznata cifra kroz bonuse. Kako god, transfer iznosi između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Bennacer je dete francuskog Arla u kojem je i rođen. Ali se kao tinejdžer preselio u Arsenal gde je dve godine bio član mladog tima, a upisao je i jedan meč za A tim kod Wengera u Liga kupu. Bio je jednu sezonu na pozajmici u francuskom Turu da bi 2017. godine na mala vrata došao u Empoli i tamo se afirmisao. Prošle sezone je propustio samo jedan meč u Seriji A i bio jedan od najboljih igrača Empolija koji je igrao dobar fudbal, ali jer nesrećno ispao.

Benaser je zadnji vezni sa izrazitim plejmejkerskim sposobnostima što naprimer Tiemoue Bakayoko nije imao, a ni Lukas Bilja iako je zbog toga doveden. To je je jedna od ključnih pozicija za sistem 4-3-1-2 koji će forsirati novi trener Giampaolo. Strateg Milan je poznat po afirmaciji takve vrste plejmejkera pa je u Empoliju lansirao Paredesa, a u Sampdoriji Lucasa Torreiru. Želeo je da vrati Torreiru ovog leta u Milan, tražio takav tip igrača, ali je to bila preskupa opcija za Milan. Nije uspeo da dovede ni Matea Kovačića, pa je rešio situaciju sa Bennacerom.

Alžirac će uz Radeta Krunića doneti svežu krv u vezni red koji je ostao bez Bakayoka, kao i rezervista Maurija, Bertolaccija i Montoliva. A mogo bi i bez Bilje koji je na prodaju. Zato se očekuje još jedno veliko pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda poput Ceballosa, Veretoua ili Praeta.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji