Milan je favorit za De Rossija, lepe vesti i iz Londona

Milan je ovog leta ostao bez Montoliva, Bertolaccija i Bakayoka, a od veznih igrača bi klub mogli da napuste još Kessie, Biglia i Mauri. Rossonerima su potrebna pojačanja na sredini terena i ozbiljno su prionili na taj posao.

Potpis Radeta Krunića je već obezbeđen, odradio je lekarske preglede i čeka se zvanična promocija. Milan ima još nekoliko meta, a najnovija je Daniele De Rossi.

Bivpi kapiten Rome je odbio ponude iz Boce Juniors i Amerike jer želi da ostane u Seriji A. Roma mu je zabola noć u leđ i neće imati problem da zaigra za neki drugi klub u Italiji iako je to izbegavao tokom cele karijere.

Za De Rossija se pored Milan interesuju još Fiorentina i Sampdoria, ali Rossoneri su favoriti. Ključni čovek je sportski direktor Massara koji je nedavno došao iz Rome i jedan je od retkih ljudi iz Romine rukovodeće garniture sa kojima je De Rossi imao dobar odnos. On je poput De Rossija oteran iz Rome jer se nije slagao sa potezima uprave, a bio je jedan od najvećih zagovornika produžetka saradnje sa iskusnim vezistom. Ostali su u dobrim odnosima i mogli bi da nastave saradnju u Milanu.

Obe ruke za transfer je digao i izvršni direktor Paolo Maldini koji jako ceni De Rossija kao fudbalera i ličnost. Smatra da je takav karakter potreban Milanovoj mladoj svlačionici. Olakšavajuća okolnost je i što Milan ima dobre odnose i sa De Rossijevim agentom Sergiom Bertjem. On zastupa i Milanovog kapitena Romagnolija, ali i novo pojačanje Radeta Krunića, pa bi sa De Rossijem mogao da dobije još jednog klijenta u Milanu.

I to nije sve što se tiče pojačanja u veznom redu. Milan jeste izgubio trku za Stefana Sensija koji će u Inter, ali dobija pozitivne signale u priči oko Lucasa Torreire. Zadnji vezni Arsenala je ogromna želja trenera Giampaola koji ga je lansirao u Sampdoriji. Letos je prešao u Arsenal za 35.000.000 evra, nije ostavio loš utisak, ali mu ne prija engleski fudbal. Preko svog agenta je obavestio Arsenal da nije srećan u klubu i da bi voleo da ode u Milan.

Tobdžije ga neće pustiti za manje od 35.000.000 evra koje su platili letos, a za Milan je to trenutno skupa investicija. Traži se model po kojem bi sve tri strane bile zadovoljne... Milan nudi dvogodišnju pozajmicu vrednu između 5.000.000 i 8.000.000 evra s obaveznim otkupom ugovora za 38.000.000 evra. Torreirina plata od 3.500.000 evra po sezoni neće biti problem.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji