Milan položio najteži ispit, sad čeka na uslugu Juventusa

Rossoneri slavili u Firenci.

Milan je položio najteži ispit do kraja sezone! Živi nada da će Rossoneri posle pet godina ponovo igrati u Ligi šampiona. Četa Gennara Gattusa slavila je u Firenci protiv Fiorentine sa 1:0 i posle 36 kola ima samo bod manje od četvrtoplasiranog Intera. Nerazzurri svoj meč ove runde tek treba da odigraju, oni će verovatno dobiti Chievo i vratiti se na plus četiri, ali ono što je mnogo važnije za Milaneze jeste kako stoji Atalanta. Gasperinijevi momci posle današnjeg trijumfa protiv Genoe drže treće mesto i imaju tri boda više od Rossonera. Milan se uzda u Juve, koji u narednom kolu dočekuje Boginju provincije. U slučaju da sedmostruki šampion Evrope prema očekivanjima dobije Frosinone i SPAL, a šampion saplete Atalantu, u Ligu šampiona će Milan, jer ima bolji međusobni skor sa glavnim konkurentom.

Naravno, postoji računica po kojoj bi i Inter mogao da "izvisi", ali tako nešto je zaista malo verovatno.

Meč na Artemio Franchiju rešio je Hakan Calhanoglu golom u 35. minutu. Suso je lepo centrirao sa boka, a Turčin na ne baš karakterističan način, glavom, pogodio mrežu Viole.

VIDEO: Fiorentina 0 - 1 Milan

Gennaro Gattuso bio je prisiljen da u tim uvrsti Tiemouea Bakayoka, zbog raznoraznih kadrovskih problema. Ostavio je sujetu po strani posle žestoke svađe sa francuskim internacionalcem pre nekoliko dana i pokazao da mu je rezultat tima iznad svega. Ova pobeda dolazi i kao nagrada zbog takvog stava...

Milan nije blistao, ali je u većem delu utakmice bio bolji i zasluženo došao do sva tri boda. Domaći nisu imali poseban motiv, rezultatski su bili "nezainteresovani" i to se jasno videlo u određenim momentima. Igrala je Viola na mahove i talasima pokušavala. Premalo i preslabo da bi se posle 13 kola konačno upisala pobeda.



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji