Serija A, 32. kolo: Veliki derbi na San Siru, Milan bez prava na kiks

Ovog vikenda su na programu mečevi 32. kola italijanske Serije A, a derbi kola se igra na San Siru gde će fudbaleri Milana dočekati Lazio.

Biće ovo duel dve ekipe kojima je primarni cilj plasman u Ligu šampiona, ali će po svemu sudeći samo jedna moći da ostvari svoje planove za ovu sezonu.

Milan: Kriza u najgore moguće vreme!

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna poprilično turbulentna sezona za ekipu Milana. Nisu na najbolji način “Rossoneri” započeli ovu sezonu ali su posle zimske pauze zaigrali dosta bolje nakon što su u tim stigli Piatek i Paqueta. Ipak, u poslednje vreme izabranici Gennara Gattusa igraju izuzetno loše. Naime, ekipa sa stadiona San Siro je na poslednja četiri meča bez pobede a u tom periodu su čak tri puta poraženi, uz jedan remi i to na svom terenu protiv Udinesea, u meču u kom su bili apsolutni favoriti.

Serija A: Borba za Ligu šampiona - Ko s kim do kraja?

Sve je nekako krenulo nizbrdo od gradskog derbija sa Interom koji su “Rossoneri” izgubili  sa 3:2, da bi odmah nakon bili poraženi i na gostovanju kod Sampdorie, a zanimljivo je da su gol u tom meču primili u prvom minutu nakon velike greške Donnarumme. Potom je usledio taj pomenuti remi sa “zebrama” iz Udina na domaćem terenu, i bio je to sigurno jedan od najslabijih mečeva izabranika Gennara Gattusa u ovoj sezoni.

U prošlom kolu je Milan odigrao jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Juventusa, ali su ipak doživeli novi poraz iako su vodili na poluvremenu. Mora se priznati i to da su “Rossoneri” poprilično oštećeni na tom meču, jer im nije sviran čist jedanaesterac.

Lazio: Cilj je Liga šampiona, koliko je to realno?

I fudbaleri Lazia poput svog protivnika na večerašnjem meču imaju dosta promenljivu sezonu za sada, ali bi na kraju ipak mogli da dođu do svog cilja a to je plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Trenutno se izabranici Simonea Inzaghija nalaze na sedmom mestu i imaju samo tri boda manje od četvrtog mesta na kom se upravo i nalazi Milan, ali treba svakako dodati i to da Lacio ima meč manje koji će odigrati sredinom sledeće nedelje na svom terenu protiv Udinesea.

Taman kada je ekipa iz Rima počela da pruža dobre partije u kontitnuitetu usledila su dva iznenađujuća rezultata. Naime, prvo je Lazio na gostovanju kod SPAL-a doživeo neočekivani poraz, iako su dominirali većim delom tog meča, da bi u prošlom kolu priredili još veće razočarenje svojim navijačima pošto su na Olimpicu samo remizirali sa Sassuolom, i to golom koji su postigli u poslednjim trenucima meča.

Međutim, ono zbog čega fudbaleri Lazia putuju na ovaj meč u lepom raspoloženju je činjenica da u poslednja četiri međusobna meča sa Milanom ne znaju za poraz, pa se i sada nadaju podvigu koji bi ih ozbiljno približio plasmanu u Ligu šampiona.

Meč između ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 30 minuta.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji