PIATEKMANIJA! Rossoneri u polufinalu Kupa, Milan dobio gol-mašinu i Napoli! (VIDEO)

Gattuso izbacio Ancelottija.

Prvi šut u okvir gola i prvi pogodak u dresu novog kluba. A onda još jedan i tribine San Sira su podivljale! Napadač koji daje golove. Predator. Pravi špic!

Krzysztof Piatek je večeras zapalio italijanski hram fudbala, Milanovi navijači su dobili novog miljenika, a slavni klub špica kakvog je čekao od Pippa Inzaghija. Poljak je sa dva gola za 27 minuta rasturio odbranu Napolija i doneo Rossonerima pobedu od 2:0 za plasman u polufinale Kupa Italije. Kakav počeak karijere u novom klubu, kakav nagoveštaj boljih dana sedmostrukog prvaka Evrope.

Uf, kako je ova pobeda velika i značajna za Milan... Ne toliko zbog napretka u Kupu koji ipak nije toliko bitan Milanu kao Serija A u kojoj jure četvrto mesto i napokon povratak u Ligu šampiona. Piatek je počeo da opravdava veliki novac i velika očekivanja. Milan je konačno dobio neki derbi, a posle šest godina su Rossoneri skinuli skalp Napoliju koji ih je gazio kako je stigao prethodnih sezona.

U prvom startu u dresu novog kluba, Piateku je trebalo desetak minuta da pokaže kakav ubitačan golgeterski instinkt ima. U 11. minutu je namirisao grešku nesigurnog Maksimovića i lošu procenu srpskog štopera. Izašao je sam na golmana i rutinski u maniru rasnog golgetera načeo Napolitance.



Nije moglo bolje da počne za Piateka u Milanu? Jeste!

Već u 27. minutu je Poljak bacio u totalni trans domaće navijače. Još jednom su Maksimović i Koulibaly loše reagovali na dugu loptu koju je Piatek primio. Otišao je ukoso, a onda se okrenuo i fantastično palsirao loptu u suprotan ugao za delirijum na San Siru. Mnoge je tada podsetio na Andriya Shevchenka koji je na sličan način rešetao mreže.



Piatekovi golovi su dali krila Rossonerima da se konačno muški suprostave jačem od sebe. Treba pomenuti i Gigia Donnarummu koji je u nekoliko navrata sjajno reagovao posle pokušaja gostujućih fudbalera. I pored tih šansi, Milan je delovao čvršće, agresivnije i odlučnije nego u nekim ranijim derbijima koje je lagano gubio.

Napao je Napoli još jače u drugom poluvremenu, ali su Rossoneri uspešno otklanjali svaku opasnost. Romagnoli je sjajno komandovao odbranom, Bakayoko dominirao u duel igri, a Paqueta radio sjajan posao na sredini terena.

U 78. minutu je Piatek uz ovacije kakve se dugo nisu čule na San Siru napustio teren i ustupio mesto Cutroneu. Milan je uspešno zatvorio utakmicu i odbranio prednost do kraja.

Gattuso je ostvario veliku pobedu nad učiteljom Ancelottijem. Poslednji put kada su Milan i Napoli igrali u Kupu Italije, bilo je to 1990. godine kada je Ancelotzi igrao za Rossonere. Večeras je bio na pogrešnoj i poraženoj strani...

Milan čeka u polufinalu boljeg iz duela Lazia i Intera, ali glavni utisak večerašnje utakmice je Krzysztof Piatek. Momak koji je letos došao u Genovu iz Cracovie kao malo poznat igrač za 4.000.000 evra, dao je jak nagoveštaj da je Milan konačno dobio napadača kakvog je dugo čekao. Da li se Milanu vraćaju slavni dani?

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji