Juventus golom Ronalda pobedio Milan i osvojio Superkup

Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan minimalnim rezultatom i osvojili trofej Superkupa Italije.

Juventus je sa 1:0 bio bolji od velikog rivala Milana na meču odigranom u Saudijskoj Arabiji, na prepunom stadionu u Džedi.

"Stara dama" je bila bolji rival i zasluženo je pobedila na utakmici koja je ipak, uz malo sreće za formalne goste, mogla i da bude komplikovanija.

I pored velikog broja napada Juvea u prvom poluvremenu najizgledniju šansu imao je Milan, kada je Patrick Cutrone iz jedne neizgrađene pozicije šutirao nedovoljno precizno i pogodio prečku.

Juve je pojačao ritam u nastavku igre i konačno došao do gola. Strelac je bio Cristiano Ronaldo koji je iskoristio najbolju šansu na utakmici i na kraju, ispostavilo se, doneo pobedu i trofej svojoj ekipi.

Sudije nisu imale lak zadatak tokom drugih 45 minuta s obzirom da su Juventusu poništena dva gola u tom delu igre, a šampion Italije je propustio nekoliko velikih šansi i jednom prilikom pogodio i stativu.

"Rossonerima" je sudbinu zapečatio Franck Kessie koji je 15ak minuta pre isteka regularnog dela utakmice dobio direktan crveni karton.

Ovo je bio prvi trofej koji je Cristiano Ronaldo osvojio u Italijanskom fudbalu otkako je leta 2018. došao u Juventus iz španskog Real Madrida. Ovo je, ujedno, bio Juventusov osmi trofej Superkupa Italije.

(B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji