Mučenje Milana u Bolonji, Donnarumma spasao Rossonere poraza! Inzaghi i Gattuso bratski podelili bodove

Užasna utakmica, loš fudbal i adekvatnih 0:0 koji ne odgovaraju Bologni i Milanu. Možda nešto više znače njihovim trenerima. Večerašnji rivali i veliki prijatelji iz igračkih dana Pippo Inzaghi i Rino Gattuso su podelili plen u mršavom remiju, a bod svakako više leži Inzaghiju koji je bliži otkazu. Gattusu i ne baš, ali je bolji nego poraz jer bi u tom slučaju i njegov otkaz postao tema u Milanu.

Milan je propustio još jednu dobru šansu da se približi Ligi šampiona. Posle remija 0:0 na svom terenu protiv Torina i ispadanja od Olympiakosa, odirgali su još jednu lošu utakmicu i prokockali šansu da eventualnom pobedom pobegnu petoplasiranom Laziu na četiri boda razlike i posle dugo vremena imaju neko osetnu prednost u trci za Ligu šampiona. Sada ih čeka duela sa probuđenom Fiorentinom u kojem će biti bez suspendovanih Bakayoka i Kessea. A gomila igrača je i dalje povređena.

Milan je opet igrao jako loše, Gonzalo Higuain je nastavio sa katastrofalnim partijama, a mladi Gigio Donnarumma je spasao Rossonere poraza. Milan je imao neku prividnu, ali jalovu incijativu, bolje šanse je imala Bologna. Iako su i te šanse bile retke. U prvom poluvremenu je Donnarumma sjajnom intervencijom zaustavio Palacia, dok je Higuain prokockao dve solidne šanse za goste.

Taman kada je Milan u drugom poluvremenu krenuo ofanzivnije i da stvara neke šanse (Calhanoglu, Cutrone, Higuain), Bakayoko je isključen. Sudija je Francuzu prestrogo pokazao dva žuta kartona u rasponu od četiri minuta i ubio sve nade Rossonera. Potom je i Kessie zaradio žuti karton zbog kojeg neće igrati u narednom kolu prtiv Fiorentine pa je pitanje kako će Gattuso sastaviti tim za taj meč. Sa igračem više, Bologna je krenula na pobedu, ali je Donnarumma potezom utakmice spasao gol kada je sjajnom intervencijom ukrotio udarac sa peterca. A potom je u nadoknadi vremena još jednom odlično intervenisao posle udarca Destra.

Milan je za bod povećao razliku u odnosu na Lazio, Inzaghi je sačuvao posao. Ali čini se da oba kluba mogu da žale što nisu osvojili dva boda više.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji