Milan juri pobedu protiv Torina kako bi disao za vrat Interu

Fudbaleri Milana dočekuju Torino ove nedelje od 20.30 časova u 15. kolu Serije A.

"Rossoneri" igraju dobru sezonu, u poređenju sa prethodnih nekoliko, mada im još uvek fali da budu ravnopravni sa Juventusom, Napolijem i Interom. Zanimljivo je da je u Seriji A Milan izgubio samo od ova tri protivnika i samo su oni ispred njega na tabeli. Osim neuspeha protiv najvećih rivala, klub sa "San Sira" ima sedam pobeda i četiri remija.

Čini se da je Gennaro Gattuso uspeo da oformi ekipu koja može da se bori za prva četiri mesta na tabeli, ali mu je potreban kontinuitet i vreme da bi uopšte pomislio da napada Scudetto.

Milan se ne nalazi na mestu koje vodi u Ligu šampiona, i ne planira da ga napusti, a da bi se te želje ostvarile timove poput Torina mora da pobeđuje kod kuće.

Milanu ide na ruku podatak da je Torino poslednju pobedu protiv njih ostvario davne 2001. Uz tu činjenicu, na poslednja 33 meča Milan ima 16 pobeda, Torino samo 2, a 15 susreta je završeno bez pobednika.

Gennaro Gattuso će na ovom susretu imati na raspolaganju Gonzala Higuaina, koji je propustio dve utakmice zbog suspenzije, i on će se naći u startnoj postavi zajedno sa Cutroneom u špicu napada.

Sa druge strane, Torino je sedmi na tabeli, sa pet trijumfa, šest remija i tri poraza. Možda gostujući fudbaleri imaju problema sa završnicom i postizanjem pogodaka, ali zbog toga igraju tvrdu odbranu, pa su manje golova od njih (16) primili samo Juventus, Napoli i Inter.

Zanimljiv je podatak da Torino igra bolje u gostima nego kod kuće. Ove sezone još nije izgubio u gostima, ima 2 pobede i 5 remija.

Sudar dva tima na "San Siru" neće mnogo uticati na poziciju Milana na tabeli, s obzirom na to da "Rossoneri" na četvrtoj poziciji imaju isto bodova kao i Lazio, koji ima utakmicu više. Roma je šesta sa četiri boda manje i takođe jednim odigranim mečom više.

Zanimljivo je videti da li će se Milan posle duela sa Torinom, eventualnm pobedom približiti gradskom rivalu Interu na samo jedan bod.

PETAK:

Juventus - Inter 1:0 (0:0)

SUBOTA:

Napoli - Frosinone 4:0 (2:0)
Cagliari - Roma 2:2 (0:2)
Lazio - Sampdoria 2:2 (0:1)

NEDELJA

Sassuolo - Fiorentina 3:3
Empoli - Bologna (15.00)
Parma - Chievo (15.00)
Udinese - Atalanta (15.00)
Genoa - Spal (18.00)
Milan - Torino (20.30)

(Blic.rs / AC Milan Balkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji